Home / TEMA DANA / NEMAČKA BANKA POČELA DA KORISTI BITCOIN ZA POZAJMICE NOVCA: Kada vas „navuku“ na njega, sledi ukidanje svetskih valuta, a onda ćete se sami čipovati kako ne biste umrli od gladi..

NEMAČKA BANKA POČELA DA KORISTI BITCOIN ZA POZAJMICE NOVCA: Kada vas „navuku“ na njega, sledi ukidanje svetskih valuta, a onda ćete se sami čipovati kako ne biste umrli od gladi..

Bitbond, nemačka online banka odlučlila je da počne da koristi bitcoin za internacionalne pozajmice novca.

Ovaj servis dozvoljava preduzećima, koja svoje proizvode prodaju online, da pozajme do 50.000 evra.

Ako je verovati statistici koju je ova banka objavila, do sada je pozajmila više od 10 miliona dolara uz pomoć ovog sistema.

Bitbond je lansiran 2013. godine, i u Nemačkoj je registrovan kao finansijska institucija 2016. godine.

Ova banka sada koristi bitcoin kako bi sprovodila internacionalni transfer novca.

Pozajmljeni novac se klijentu šalje uz pomoć bitcoin blockchaina, a kada se transakcija obavi, bitcoini se prebacuju u valutu zemlje iz koje je osoba.

Korišćenje bitcoina za pozajmice čini transfer novca bržim i jeftinijim u poređenju sa drugim metodama koje banke koriste.

Trenutno, najveći broj banaka oslanja se na SWIFT mrežu kako bi sprovodile internacionalne transakcije, ali ovaj sistem ima nekoliko mana.

Klijenti plaćaju nekoliko naknada za svaki transakciju, a i sam SWIFT ne omogućava prenos novca, već samo bezbednu komunikaciju o plaćanju između banaka.

U vreme lansiranja, SWIFT je uveo revoluciju u internacionalne transakcije svojim SWIFT kodovima koji su transakcije učinili bezbednijim i bržim.

Sa blockchain tehnologijom, postoji obećanje da ove procese učini još bržim.

Zapravo, Ripple protokol za transakcije, koji je povezan sa trećom najvećom kriptovalutom Ripple, razvijen je kao blockchain bazirana alternativa SWIFT servisu.

Transakcije sa kriptovalutama mogu biti obavljene u sekundi, i to bez velikih naknada. Postoji samo jedan posrednik koji se plaća – a to su rudari koji potvrđuju transakciju.

Check Also

UDARNA VEST: NIJE HAMAS TRAŽIO OBUSTAVU RATA NEGO IZRAEL- ŠOK RAZLOZI

Izraelski mediji prenose da je Tel Aviv molio SAD da posreduju u prekidu vatre tokom …