Home / TEMA DANA / NEMAČKA UPOZORAVA: Napetost između Moskve i Vašingtona preti da preraste u „novi sukob superdržava“, Rusija i Amerika upravo prelaze crvenu liniju!

NEMAČKA UPOZORAVA: Napetost između Moskve i Vašingtona preti da preraste u „novi sukob superdržava“, Rusija i Amerika upravo prelaze crvenu liniju!

rat-nato-vojska-usa-sad-amerika-1
Napetost između Moskve i Vašingtona preti da preraste u „novi sukob superdržava“, izjavio je ministar inostranih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, koji smatra da je sadašnja situacija još opasnija od perioda Hladnog rata, jer su ranije i Rusija i Amerika znale „gde je crvena linija i poštovale su je“.

„Nivo napetosti između Rusije i SAD i dalje raste. Čini se da je iscrpljen i poslednji ostatak poverenja. Ako se to nastavi, vratićemo se u epohu konfrontacije dveju superdržava“, rekao je šef nemačke diplomatije, a prenosi list „Cajt“.

„Naše vreme je drugačije, postalo je opasnije. Ranije je svet bio podeljen na dva tabora, ali i Moskva i Vašington su znali gde je crvena linija i poštovali su je“, naveo je Štajnmajer. Predsednik Minhenske konferencije za bezbednost Volfgang Išinger takođe je upozorio da se situacija zaoštrava.

„Opasnost od vojnog sukoba je veoma velika. Ona nije bila takva decenijama, a poverenje između Zapada i Istoka nikada nije bilo na tako niskom nivou kao danas“, naveo je Išinger.

Prema njegovim rečima, Moskva koristi „prelazni predizborni period“ u Vašingtonu kako bi „uništila poslednje ostatke američkog prisustva u svetu“. Predstavnik Bundestaga za veze s Rusijom Gernot Erler izjavio je da nove sankcije protiv Rusije neće doneti nikakvu korist. „Ostaje samo uticaj na Rusiju u direktnom dijalogu. Važno je da se Vašington vrati pregovorima“, zaključio je Erler.

Check Also

O ČEMU SE TU ZAPRAVO RADI? SVETSKI NAUČNIK VELKOVSKI SAVETUJE: KORONA BOLESNI NIKAKO NA RESPIRATOR!

Nešto čudno se događa u Srbiji po pitanju priključivanja na respirator pacijenata obolelih od koronavirusa. …