Home / TEMA DANA / Nestali malezijski avion otet je po naređenju Putina, a onda je tajno prizemljen u Kazahstanu?!

Nestali malezijski avion otet je po naređenju Putina, a onda je tajno prizemljen u Kazahstanu?!

Nestali avion Malezija Erlajnza MH 370 otet je po naređenju Vladimira Putina, a potom je tajno prizemljen u Kazakstanu.

avion kokpit

Ekspert Džef Vajz izjavio je da su otmičari podesili navigaciju aviona tako da pošalje podatke da je boing otišao u potpuno drugom pravcu, a zapravo je sleteo na kosmodor Bajkonur koji su u Kazahstanu iznajmili Rusi.

Trebalo bi podsetiti da je odmah po nestanku malezijskog aviona premijer te zemlje poslao molbu vlastima u Kazahstanu kako bi se sprovele sve potrebne istražne radnje. Ali zvaničnici Kazahstana nikada nisu poslali odgovor na ovu molbu.

– Kazahstan nema potrebnu opremu i mogućnosti da izvede ovako nešto. Ali Rusija s drige strane može – rekao je Vajz.

– U MH370 su se nalazila tri čoveka koji su po nacionalnosti bili Rusi. Dvojica su imali ukrajinske pasoše sa prebivalištem u Odesi. Da li su baš njih dvojica pripadnici specijalnih jedinica ili operativci na tajnom zadatku? – pita se Džef Vajz.

On priznaje da ne zna zašto bi Putin želeo da otme avion i priznaje da mu je teorija pomalo “ludačka”. Ali i pored te tvrdnje iznosi neke razloge zbog čega bi predsednik Rusije naredio otmicu malezijskog aviona.

– Možda je Putin želeo da demonstrira Americi, koja je uvela Moskvi sankcije, da može da naudi Zapadu i svim njegovim saveznicima bilo gde u svetu. Možda je s druge strane želeo da se dokopa nekog od putnika, a možda je otmica imala neki strateški značaj. Ili je Putin želeo da se taj avion jednog dana pojavi napunjen eksplozivom – kaže Vajz.

Malezijski let MH370 najverovatnije je otet, jer se veruje da su komunikacioni sistemi namerno isključeni, kao i da je kretanje letelice namerno usmeravano, rekao je prošle godine premijer Malezije.

Nadžib Razak izjavio je da postoje podaci da je neko namerno iz aviona skrenuo sa putanje boing 777 malezijske kompanije koji je sa 239 putnika i članova posade pre nedelju dana nestao sa radara.

On je tada rekao da se istraga za avionom proširila na dva koridora, prema granici Kazahstana i Turkmenistana i na potez od Indonezije do juga Indije.

Postoje dokazi da je neko namerno iz letelice” izveo skretanje aviona sa putanje, prenosi za Si-En-En.

Premijer je naveo da se istraga koncentrisala na članove posade i putnike aviona, ali da za sada nema preciznijih objašnjenja.

– Uprkos tome što u medijima postoje izveštaji da je avion otet, mi istražujemo sve mogućnosti koje su mogle da dovedu do toga da avion na letu MH370 skrene sa putanje – rekao je Nadžib.

Boing 777 “Malezija erlajnza” je iz Kuala Lumpura leteo za Peking, kada je nestao iznad Južnog kineskog mora. Nestao je sa civilnih radarskih ekrana u 01.30 časova 8. marta, dok je bio na visini oko 10.600 metara iznad Tajlandskog zaliva.

Posada nije proglasila uzbunu, niti je javila bilo šta što bi ukazivalo da je imala problem. U potragu za avionom su uključene desetine letelice iz 12 zemalja koje pretražuju istočni deo Južnog kineskog mora i zapadnu stranu Malajskog poluostrva, severozapa Andamanskog mora i deo Indijskog okeana, čak 1.600 kilometara od poslednjeg poznatog položaja aviona.

(Dailymail, Telegraf)

Check Also

DOLAZI VREME ĆORKE: NOGO PORUČIO VUČIĆU- PONUDA TI JE ISTEKLA, ULAZIM SA NARODOM U VLADU! (VIDEO)

Narodni poslanik Srđan Nogo najavio je da će 20. juna, dan pre zakazanih parlamentarnih i …