Home / TEMA DANA / NEŠTO SE KRUPNO SPREMA- RUSIJA ZABRINUTA: Amerika planira da uradi nešto strašno u Siriji!

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA- RUSIJA ZABRINUTA: Amerika planira da uradi nešto strašno u Siriji!

Nešto se kuva u Siriji i Rusija je veoma zabrinuta da vesti o upotrebi hemijskog oružja mogu poslužiti za nešto mnogo „veće“ u vezi Sirije, kaže Nebenzija.

Stalni ambasador Rusije pri Ujedinjenim nacijama rekao je da je zvanična Moskva veoma zabrinuta zbog vesti koje stižu iz medija a koje se tiču odluka SAD u vezi Sirije.

„Mislim na vesti o sastancima američkih diplomata u takozvanom ‘uskom formatu’. Nešto se kuva u vezi Sirije. Mi smo veoma zabrinuti da će se navodna upotreba hemijskog oružja upotrebiti za nešto veće i mnogo opasnije“, kazao je Vasilij Nebenzija.

Na pitanje da li misli da će dogovorena obustava vatre u Siriji koja se ne poštuje poslužiti Americi kao povod za neke akcije, ambasador Rusije je odgovorio: „Nikad ne znate. Pitajte njih.“

Podsetimo, na poslednjoj sednici SB UN o Siriji dogovoreno je da se razmena vatre u istočnoj Guti, predgrađu Damaska, gde sirijske snage potpomognute Rusijom bombarduju pobunjeničke frakcije, koje pak podržavaju SAD, obustavi na 30 dana kako bi ka tom delu ratom zahvaćene Sirije krenuli humanitarni konvoji i kako bi se evakuisali ranjeni i ugroženi civili.

Međutim, ni jedna zaraćena strana ne poštuje dogovor o primirju i humanitrani konvoji do sada nisu uspeli da dostave ni prve kontingente pomoći jer su morali da se vrate zbog bezbednosti.

Takođe, svakodnevno pristižu nove informacije o rastu broja civilnih žrtava, za koje obe strane optužuju onu drugu. Isto tako, skoro svakog dana pojavljuju se i vesti da su doktori u Guti zbrinjavali povređene koji su imali simptome trovanja hemijskim oružjem.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …