Home / TEMA DANA / NEŠTO SE VELIKO SPREMA- MIRROR: LONDON ŠALJE U UKRAJINU 600 SPECIJALACA!

NEŠTO SE VELIKO SPREMA- MIRROR: LONDON ŠALJE U UKRAJINU 600 SPECIJALACA!

BRITANIJA je spremna da pošalje do 600 vojnika u Ukrajinu u slučaju „ruske invazije” – objavio je Mirror.

Prema izvoru tog lista, to će biti jedinica sastavljena od pripadnika specijalnih snaga, specijalnog izviđačkog puka, inženjera, signalista i do 400 padobranaca iz 16. vazdušno-jurišne brigade sa sedištem u Alderšotu.

Mirror navodi: „Možda će morati da bude raspoređena veoma brzo. Najmanje 400 vojnika je već spremno. Sva oprema je spakovana, spremni su da polete za Ukrajinu i spuste se padobranima“.

Odluka je doneta nakon što su visoki britanski vojni zvaničnici i šef MI6 Ričard Mur obavestili vladu o „jasnoj i stvarnoj opasnosti“ za Ukrajinu i Zapad od strane ruskog predsednika Vladimira Putina.

Američka novinska agencija Bloomberg objavila je 11. novembra, pozivajući se na svoje izvore, da su predstavnici administracije predsednika Sjedinjenih Država Džoa Bajdena na brifingu izrazili bojazan da se Rusija priprema za invaziju na Ukrajinu.

SAD su razgovarale o mogućim planovima Ruske Federacije nakon pojave „poverljivih informacija“, kojima raspolažu samo SAD.

Ista agencija je procenila da Rusija nema nameru da sada započne rat sa Ukrajinom, ali da navodno mora da pokaže spremnost da upotrebi silu ako bude potrebno.

Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije u Savetu bezbednosti UN, demantovao je tvrdnje da Rusija sprema invaziju, naglasivši da Moskva nikada nije planirala napad na Ukrajinu i da ga i ne planira.

Vladimir Putin ocenio je da su izjave da Rusija navodno sprema invaziju na Ukrajinu „alarmističke“.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …