Home / TEMA DANA / „Nisam optimista po pitanju dogovora sa Albancima, ali je VREME DA SE RASPETLjA KOSOVSKI ČVOR!“

„Nisam optimista po pitanju dogovora sa Albancima, ali je VREME DA SE RASPETLjA KOSOVSKI ČVOR!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da misli da je nemoguće da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, osim ako se ne postigne neka vrsta istorijskog sporazuma kojim bi Srbi bili zadovoljni
– Ovako je apsolutno neprihvatljivo – rekao je Vučić u intervjuu za novogodišnji trobroj Večernjih novosti.

Vučić je rekao da bi bilo dobro da se do kraja 2018. godine „konačno raspetlja kosovski čvor“ ali i dodao da nije optimista po pitanju postizanja dogovora sa Albancima.

– I dalje mislim da su nam šanse za obostrano prihvatljivi dogovor manje od pet odsto. Ali, i za dogovor unutar Srbije, između nas. Praktično je nemoguće rešiti ovo pitanje bez velikih sila – rekao je Vučić.

On je rekao da zna da bi bio prokazan u najvećem delu srpske javnosti od prvog trenutka, kada bi se eventualno došlo do kompromisa sa Albancima, ali da misli da bi za 20 godina bio slavljen.

– I kada šetam pa mi neki dobace ‘izdajniče’, drugi viču ‘pederu’, neki viknu ‘stoko radikalska’. Ali svi se negde nadaju i čekaju da Vučić to reši, da sva kola teškog tovara sruče meni na leđa, i znajući da je to dobro, kažu kako je to katastrofa za naš nacionalni interes. No, bez obzira na to, istorijska stvar bi bila da postignemo dogovor sa Albancima i to bez sukoba – rekao je Vučić.

Govoreći o predstajećim beogradskim izborima, Vučić je rekao da je već čuo da se neki tajkuni hvale kako kontrolišu sve procese i dodao da očekuje pritiske spolja, ne zato što očekuju da promene vlast već zato što žele da oslabe pozicije države.

– Nije moj običaj da govorim o njima ali ljudi koji su, ne zaboravite, zadužili Beograd za 1,2 milijarde evra i ostavili deficit od 18,6 odsto sada se predstavljaju kao neka nova snaga. Nema sumnje da će biti teško da se suprotstavimo njihovoj medijskoj, spoljnoj i tajkunskoj mašineriji – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se „najpoznatiji tajkun u Srbiji“ hvali da je on spojio Sašu Jankovića, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, kao što je nekada „pravio Vladu između demokrata i socijalista“, ali da je poruka partije koju predvodi da će dati sve da pobedi „tajkunsko-lopovsku koaliciju“.

Govoreći o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Vučić je rekao da nije promenio svoje mišljenje da oni sada nisu potrebni.

– Nebojša Stefanović svakog dana vrši pritisak na mene da idemo na izbore. On mi je veoma blizak saradnik i veoma poštujem to što govori ali nisam promenio svoje mišljenje o tom pitanju – rekao je Vučić.

(Informer.rs)

Check Also

„INVAZIJA KREĆE U JANUARU, ZA NAPAD SPREMNO 94.000 VOJNIKA!“

Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu invaziju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, …