Home / TEMA DANA / NOVA STUDIJA: RIZICI OD VAKCINACIJE DECE PREVELIKI! DUGOROČNE POSLEDICE!

NOVA STUDIJA: RIZICI OD VAKCINACIJE DECE PREVELIKI! DUGOROČNE POSLEDICE!

Novi izveštaj u časopisu „Toksikolodži riports“ upozorava da su zdravstveni rizici izazvani vakcinama protiv KOVIDA-19 jednostavno preveliki za decu. Naučnici iz Sjedinjenih Država i Evrope došli su do ovog zaključka nakon što su pregledali podatke koji pokazuju da rizici povezani sa vakcinama nadmašuju svaku potencijalnu korist koju mogu doneti mladima.

Jedna od njihovih glavnih briga bio je relativno nizak rizik od bolesti za mlade ljude. Napisali su: „Većina zvaničnih smrtnih slučajeva povezanih sa KOVID-19 po glavi stanovnika javlja se kod starijih osoba sa visokim komorbiditetima, a smrt od KOVIDA-19 po stanovniku je zanemarljiva kod dece.“

Još jedna briga koju su istakli bila je činjenica da su klinička ispitivanja vakcina trajala samo nekoliko meseci i da korišćeni uzorci nisu predstavljali ukupnu populaciju. Mala veličina studije kod adolescenata i dece ima lošu moć predviđanja, a zaključci se nisu bavili nikakvim promenama u biomarkerima koje bi poslužile kao pokazatelji ranog upozoravanja na veću predispoziciju za ozbiljnu bolest.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Osim toga, dugoročni efekti se zanemaruju. Oni su napisali: „Što je najvažnije, klinička ispitivanja nisu rešila dugoročne efekte koje bi, ako su ozbiljna, deca / adolescenti potencijalno nosili decenijama.“

Oni su takođe naveli veliki broj smrtnih slučajeva nakon vakcinacija prijavljenih u sistemu prijavljivanja neželjenih događaja vakcine (VAERS), sistemu za koji se istorijski pokazalo da prijavljuje samo oko 1 posto stvarnih nuspojava vakcine, ističu. Štaviše, smrtni slučajevi prijavljeni u VAERS-u do sada su samo kratkotrajni- oko mesec dana kod dece- što znači da su potencijalne srednjoročne i dugoročne smrti usled problema kao što su zgrušavanje, autoimuni efekti i poboljšanja zavisnosti od antitela kojima je potrebno duže vreme za razvoj.

U izveštaju se navodi da se u konzervativnoj analizi isplativosti najboljeg scenarija svakoj vakcinaciji pripisuje pet puta više smrtnih slučajeva od onih koji se pripisuju bolesti u najugroženijoj demografskoj grupi, starijoj od 65 godina. A budući da se rizik od umiranja od COVIDA-19 drastično smanjuje kako se starost smanjuje, dugoročni efekti ovih vakcina na mlađe starosne grupe mogli bi značajno povećati njihov odnos koristi i rizika.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Pfizer napreduje u nastojanju da vakciniše malu decu

Međutim, prošle nedelje je Fajzer objavio da su klinička ispitivanja pokazala da je njegova vakcina bezbedna i efikasna kod dece od 5 do 11 godina u dozi od jedne trećine one koja se daje adolescentima i odraslima, te da planiraju da svoje podatke dostave FDA uskoro. Došlo je samo tri dana nakon što je savetodavno veće FDA izglasalo primenu farmaceutskog giganta za pojačanu dozu protiv KOVIDA-19 za Amerikance starije od 16 godina.

Oni su u svojoj odluci naveli nekoliko zabrinutosti, uključujući nedostatak dovoljno podataka za procenu rizika od vakcine Fajzer za mlađe grupe. Posebno su istakli potencijalno veći rizik od upale srca, posebno među mladićima u dobi od 16 i 17 godina. Vakcina je trenutno odobrena za hitnu upotrebu samo za decu od 12 do 15 godina.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Kompanija takođe proučava vakcinu čak i u mlađim starosnim grupama, uključujući uzraste od 2 do 5 i šest meseci do 2 godine. Međutim, ti testovi još nisu završeni. Posmatraju decu na više od 90 lokacija u Sjedinjenim Državama, Španiji, Poljskoj i Finskoj, od kojih su neka već zaražena virusom, a druga nisu. Džonson & Džonson i Moderna su takođe proučavali svoje vakcine kod dece, ali nijedna kompanija nije završila svoje istraživanje.

Uprkos nalazima izveštaja, čini se da će se nedavni povratak u školu i kontroverze oko nošenja maski među učenicima koristiti za opravdanje napora da se deca postroje za ovu potencijalno opasnu vakcinu.

(srbin.info, logično)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …