Home / TEMA DANA / NOVI PANEVROPSKI PARTIJSKI SAVEZ SA SALVINIJEM I LE PEN ZATRESAO EU– PREOKRET POVOLJAN ZA SRBIJU

NOVI PANEVROPSKI PARTIJSKI SAVEZ SA SALVINIJEM I LE PEN ZATRESAO EU– PREOKRET POVOLJAN ZA SRBIJU

Novi panevropski partijski savez koji je promovisao potpredsednik italijanske vlade Mateo Salvini pod sloganom “Prema zdravom razumu Evropa” trebalo bi da osvoji najmanje 150 od 750 mesta u Evropskom parlamentu.

Kao rezultat toga, blok Salvini bi trebao postati jedna od tri glavne političke snage Parlamenta, tvrdi lider bugarske stranke Volya Veselin Mareshki.

Potpredsednik Italije Salvini održao je u subotu u Milanu demonstracije uoči evropskih izbora. Njemu se pridružilo 11 populističkih lidera evropskih stranaka, uključujući Marin Le Pen, francuski nacionalni pokret; George Meuthen, alternativa za Nemačku (AfD); i, Geert Vilders iz holandske Stranke slobode. Ove partije su formirale Evropsku alijansu naroda i nacija da bi promenile trenutni balans snaga u evropskom zakonodavstvu.

„Pozvani smo da prvo sarađujemo sa našim austrijskim kolegama, zatim Marinom Le Pen, a sada se približavamo Mateu Salviniju. Gradimo veliku alijansu, ”rekao je Mareshki, naglašavajući da“ savez može postati glavna politička sila u Evropi ”.

Mađarski premijer Viktor Orban do sada nije pristupio savezu. Dok je Nigel Farage, iz britanske Brexit partije, još jedan konzervativni član koji se još nije udružio sa grupom.

“Ako se spoje, možemo postati prva sila u Evropi i možemo zajedno raditi na zaštiti Evrope”, rekao je Mareshki.

U međuvremenu, italijanska stranka će pokušati da ubedi Evropu da je izolacija Rusije uzaludna, rekao je italijanski ministar poljoprivrede, hrane i šumarstva i član Lige Gian Marco Centinaio.

„Mislim da sada moramo razmišljati o činjenici da je Rusija važan partner i da ne treba da bude izolovana. Pokušaćemo da sve ubedimo, tako da se na kraju svi slažu sa nama ”, rekao je Centinaio tokom važnog mitinga koji su organizovali vođa Lige i potpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini u Milanu.

Juče je izbio skandal u Austriji sa liderom Štraheom čija je stranka druga poluga vlade u koaliciji sa Sebastijanom Kurcom. Analitičari koji su upoznati sa situacijom tvrde da je skandal montiran da se Štrahe ne bi pridružio koaliciji Salvinija  koja će izvesno je zavladati vrhom Evropske Unije.

U toku je pokušaj globalista da i Salviniju zakače skandal sa korupcijom ali je izvesno da od toga ništa neće biti.

Prošle godine su montirani skandali Marin Le Pen ali je ona isplivala iz svega mnogo jača.

Analitičari tvrde da se pomenuti skandali montiraju ne samo u tajnim službama Evropske Unije već da je sve koordinisano preko okeana.

Ono što tvorce EU plaši je to što nova koalicija ima potpuno drugačije viđenje politike od dosadašnje, pa je izvesno da će potresa biti.

Srbija u ovom kontekstu ima nove šanse u pregovorima o Kosovu jer je izvesno da će imati pravedniji pristup a mnogi u toj koaliciju su veoma naklonjeni Srbiji.

Srbija treba da sačeka sa rešenjima na Kosovu jer je očigledno da se onima koji otimaju teritoriju Srbije žuri pošto im je kristalno jasno da dolaze druga vremena.

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …