Home / TEMA DANA / NOVI RAT JE VEĆ DOGOVOREN! Evo u kojoj zemlji će početi…

NOVI RAT JE VEĆ DOGOVOREN! Evo u kojoj zemlji će početi…

Od 30. maja traju protesti u svim gradovima Jordana.

Protesti su počeli nakon što je Vlada predložila niz ekonomskih reformi sa ciljem da podigne poreze i smanji potrošnju u skladu sa zahtevima Međunarodnog Monetarnog Fonda.

Predlog zakona tek treba da bude odobren u parlamentu zemlje, ali narod je izašao na ulice i protestuje protiv Vladinih mera.

Jordanski premijer i predstavnici sindikata su pregovarali u naporu da nađu kompromisno rešenje za poreze, ali su pregovori propali i protesti su se nastavili.

Jordan se suočava sa velikim rastom cena, bez obzira na seriju ekonomskih mera koje su preduzete pod nadzorom Međunarodnog Monetarnog Fonda nakon što je Aman dobio zajam od 723 miliona dolara 2016.

Pitanje je da li će, za sada mirni protesti da prerastu u nešto više i dovedu zemlju u haos u kakvom se nalazi Sirija, jer su i protesti u Siriji počeli kao ekonomski i sa političkim zahtevima a pretvorili se u građanski rat koji godinama besni zemljom.

Check Also

UDARNO! BUJANOVAC PRIPOJEN ZAJEDNICI ALBANSKIH OPŠTINA- EVO ŠTA SE KRIJE..!

Pristupanje opštine Bujanovac regionalnoj Zajednici albanskih opština koja okuplja sve veće gradove u okolnim državama …