Home / TEMA DANA / „Novi ruski tenk je dokaz da NATO ne može da ratuje sa Rusijom!“

„Novi ruski tenk je dokaz da NATO ne može da ratuje sa Rusijom!“

LAZANSKI

Vojni analitičar Miroslav Lazanski i vojni stručnjak Aleksandar Radić ocenjuju da će Rusija novim tenkom pokazati Zapadu da Rusija radi na podizanju borbene gotovosti. Oni takođe ocenjuju da je prisustvo Tomislava Nikolića na paradi dobar pokazatelj da Rusija poštuje Srbiju.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski kaže da je poziv predsedniku Srbije da prisustvuje paradi, ali i prezentaciji ultra modernog ruskog tenka stvar priznanja Srbiji i znak da Putin poštuje predsednika naše zemlje.

“Srbija kao naslednica SFRJ koja je učestvovala u Drugom svetskom ratu i podnela najveće žrtve u Evropi posle Poljske, zaslužuje počasno mesto među državama koje su se borile protiv fašizma i naša vojska i predsednik treba da budu na paradi u Moskvi i da imaju poseban status i tretman“, objašnjava Lazanski za Naše novine.

On ističe da će promocijom tenka “Armata T-14“ Putin poslati poruku zapadnim političarima da Rusija ulaže u vojnu tehnologiju.

“Tenk ‘Armata’ je vrhunac tehnologije, ima sedam točkova dok evropski tenkovi imaju šest i duži je i teži od tenkova koje imaju evropske vojske. Za razliku od nemačkih i francuskih tenkova ima kopneni radar i uočava kopneni cilj na šest kilometara, dok je domet drugih tenkova do 3,5 km, tako da je ovo poruka NATO da nema sposobnosti da konvencionalno ratuje sa ruskom vojskom“, zaključuje Lazanski.

Vojni stručnjak Aleksandar Radić kaže da će Nikolić prisustvom na prezentaciji tenka pored priznanja da ga ruski predsednik poštuje i podiže rejting među svojim glasačima u Srbiji. On ističe da će i ruski predsednik “profitirati“ od prikazivanja “Armate T-14“ i na unutrašnjem političkom polju i da će zapadnoevropskim političarima poslati poruku da Rusija radi na podizanju borbene gotovosti.

(Naše novine, Srbija danas, Pravda)

Check Also

UDARNO: Putin radikalno promenio strategiju u Ukrajini! Evo šta se dešava..

Ruska Federacija, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovodi niz važnih geopolitičkih mera …