Home / TEMA DANA / NOVI UDAR NA SRBIJU: Priština sprema MAKEDONSKI SCENARIO! Evo šta će se desiti…

NOVI UDAR NA SRBIJU: Priština sprema MAKEDONSKI SCENARIO! Evo šta će se desiti…

BIA je demantovala navode o povezanosti sa uhapšenim licima

Laži da su uhapšeni kriminalci plaćene ubice koje su u vezi sa srpskom bezbednosnom agencijom, Priština je pokušala da iskoristi za udar na Srbiju po receptu koji je korišćen u Makedoniji.

BIA je odmah reagovala i demantovala prištinske podmetačine, dok analitičari, sagovornici Srpskog Telegrafa, ocenjuju da je cilj ovakvih podmetačina slabljenje pozicija Beograda u dijalogu sa Prištinom, koji se vodi u Briselu.

Naime, u policiji takozvane države Kosovo rekli su im da od četvoro uhapšenih, troje ima veze sa srpskom službom.

– Trojica uhapšenih imaju veze sa BIA i sva trojica su osumnjičeni kao plaćene ubice – rekao je izvor.

BIA je demantovala navode pojedinih medija da su lica koja su uhapšena 18. jula, na teritoriji AP Kosovo i Metohija, imala bilo kakve veze sa Agencijom.

– Mario Milošević, Jovan Pavićević, Strahinja Danković i Laureta Zuba uhapšeni su po nalogu Interpola zbog sumnje da su izvršili teška krivična dela ubistva i otmica na području teritorije Republike Crne Gore. Najoštrije osuđujemo širenje lažnih vesti koje za cilj imaju destabilizaciju i podrivanje bezbednosnog sistema Republike Srbije – navela je BIA u saopštenju.

Sagovornici podsećaju da je istu stvar pokušala da uradi i Makedonija kada su našem diplomati neuspešno pakovali da je špijun koji je pokušao državni udar aprila prošle godine u makedonskoj skupštini.

Bivši operativac DB Božidar Spasić ističe da je rukopis prepoznatljiv jer kako objašnjava, dve službe, kosovska i makedonska, funkcionišu u tandemu.

– Tu priču smo gledali u Makedoniji, gde su takođe sarađivale ove službe, prištinska i makedonska. Između njih više nema nikakvih granica, rade kao jedan, jasno je da su u pitanju isti kreatori. Pored toga, oni koji vode tajnu policiju na Kosovu vode i u Makedoniji. Ne treba zaboraviti da na Kosovu ima koliko hoćete stranih agentura, a svoju ispostavu, što je vrlo bitno, ima i albanska tajna služba.

Prema njegovim rečima, ova laž plasirana je samo nekoliko dana posle izjave predsednika Srbije da Srbija ne odustaje od istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Da je u pitanju podmetačina po već viđenom scenariju tvrdi i politički analitičar Dragomir Anđelković, koji kaže da je pozadina ovakvih izmišljotina deo plana da se opstruiše dijalog.

– Oni definitivno pokušavaju sada da nas kompromituju pred završnicu briselskih procesa i da predstave BIA kao organizaciju koja šuruje sa kriminalcima. U pitanju je lažni scenario kompromitovanja državne službe, bez ikakvog osnova – ističe Anđelković.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …