Home / TEMA DANA / NOVI UDAR! ŠOKANTNE TVRDNJE BUGARSKOG EKSPERTA: NEĆE BITI DOVOLJNO GASA IZ “TURSKOG TOKA” ZA SRBIJU! OVO SE DEŠAVA..

NOVI UDAR! ŠOKANTNE TVRDNJE BUGARSKOG EKSPERTA: NEĆE BITI DOVOLJNO GASA IZ “TURSKOG TOKA” ZA SRBIJU! OVO SE DEŠAVA..

Malo je verovatno da će količine gasa koje će u Srbiju i Mađarsku biti isporučivane cevovodom „Turski tok“ biti dovoljne, izjavio je bugarski stručnjak za energetiku Hristo Kazandžijev.

„Isporuke drugim krakom čine se kao veoma problematične. Teško da će isporuke prirodnog gasa ’Balkanskim tokom‘ biti realizovane u bliskoj budućnosti. A ni u daljoj budućnosti, pretpostavljam“, ocenio je Kazandžijev.

On se takođe osvrnuo i na izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina da Bugarska namerno odugovlači sa izgradnjom gasovoda na svojoj teritoriji. Kazandžijev je rekao da je u tom slučaju neophodno prisetiti se i situacije koja je povezana sa izgradnjom gasovoda „Južni tok“, jer je ruski predsednik takve izjave davao pre nego što je zvanična Moskva odustala od „Južnog toka“.

„To me veoma podseća na scenario koji se dogodio sa projektom ’Južni tok‘. Sećate se da je nakon slične izjave došlo do prekida realizacije projekta. Oblaci se gomilaju, preteće gomilaju“, rekao je Kazandžijev za „TV+1“.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je saopštio da Bugarska namerno odugovlači sa izgradnjom „Turskog toka“ na svojoj teritoriji.

Projekat „Turski tok“ podrazumeva izgradnju gasovoda koji se sastoji iz dva kraka, kapaciteta od po 15,57 milijardi kubnih metara.

Prvi krak je predviđen za isporučivanje gasa turskim potrošačima, dok je drugi krak namenjen za snabdevanje zemalja južne i jugoistočne Evrope.

Celokupan projekat bi trebalo da bude gotov u maju 2021. godine.

Check Also

UDARNA VEST: TRAMP KLEKNUO PRED „DUBOKOM DRŽAVOM“- ODOBRIO PRENOS VLASTI NA BAJDENA!

Donald Tramp odobrio je prenos vlasti na demokratskog kandidata Džoa Bajdena, ali je kasnije napisao …