Home / TEMA DANA / OBRADOVIĆ O NOVOM OPOZICIONOM FRONTU: NE PRISILNOJ VAKCINACIJI- OBAVEZNA ODBRANA KOSOVA- UKLJUČIVANJE RUSIJE U PREGOVORE (VIDEO)

OBRADOVIĆ O NOVOM OPOZICIONOM FRONTU: NE PRISILNOJ VAKCINACIJI- OBAVEZNA ODBRANA KOSOVA- UKLJUČIVANJE RUSIJE U PREGOVORE (VIDEO)

Uskoro će biti donet novi sporazum o udruživanju opozicije i od sadržaja tog sporazuma zavisiće da li će srpski pokret Dveri biti deo te nove opozicione platforme.

Ovo ekskluzivno za „Srbin info“ otkriva Boško Obradović i napominje da su Dveri i odlučile da prethodno postanu deo Saveza za Srbiju samo zbog jedne od tačaka sporazuma, u kojoj se garantuje da će savez braniti Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije.

-To će biti najvažniji uslov i za ulazak u udruženu opoziciju Srbije i od toga će zavisiti da li ćemo ući ili ne.

Delovaćemo znazno samostalnije, jer se razlikujemo po programu i od vlasti i od opozicije. Naš zajednički interes je da da izborimo vanredne izbore, smenimo vlast, a nadam se da nam je zajednički interes i smena sistema, lustracija i krivična odgovornost za sve koji prekrše zakone.

Dveri nikada nisu bile na vlasti, iza sebe nemamo nikakve afere. Stalno se priča hoćemo nove ljude u politici, a to su upravo Dveri. Narod će uskoro upoznati naše stručnjake iz svih društvenih oblasti.

Ono po čemu se razlikujemo od ostataka opozicije je to što nismo za mešanje stranog faktora kada je reč o smeni vlasti u Srbiji i što nismo za vakcine. Eventualno bismo prihvatili posredstvo Evropskog parlamenta, jer u njemu ima i konzervativnih, evroskeptičnih i suverenističkih partija.

Kada je reč o pregovorima u Kosmetu, ne prihvatamo ni jedne u koje ubuduće neće učestvovati i Ruska federacija.

Kada je reč o vakcinama, i bivši režim je uvozio vakcine i tada je bio dr Kon i znamo kako se to završilo i kakve su bile mahinacije u pitnju. Ne pristajemo na prisilnu vakcinaciju, svako mora da ima pravo da bira, a ne da živimo u Orvelovskoj diktaturi.

Takođe, ne mogu da zamislim dve godine da čekamo da smenimo ovu vlast na predsedničkim izborima, kao što je to rekao Vuk Jeremić. Moramo da izborimo što pre vanredne parlamentarne izbore pod fer uslovima, pa makar to podrazumevalo demonstracije, građansku neposlušnost i pritisak na sudove – rekao je Obradović.

Šta je još izjavio lider Dveri, pogledajte i poslušajte u video prilogu:

(Srbin.info)

Check Also

ŠOK OTKRIĆE! „ALBANIJA POSTALA NESTALNA ČLANICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN PO INSTRUKCIJI VUČIĆA“

Predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je da je …