Home / TEMA DANA / OBRADOVIĆ OTKRIO ŠTA STOJI IZA HAPŠENJA VUČIĆEVIH NAJBLIŽIH SARADNIKA

OBRADOVIĆ OTKRIO ŠTA STOJI IZA HAPŠENJA VUČIĆEVIH NAJBLIŽIH SARADNIKA

Nova rijaliti zvezda sa naslovnih strana dnevnih novina pod kontrolom vladajućeg režima je Slaviša Kokeza, predsednik FSS. Ovih dana je njemu namenjena uloga koju je donedavno imala Dijana Hrkalović, bivši državni sekretar MUP-a Srbije postavljen na tu funkciju od strane vladajuće SNS i njenog predsednika.

Naime, Dijana Hrkalović je danima na svim naslovnim stranama označavana kao organizator državnog udara i prisluškivanja predsednika i njegove porodice, ali do sada još uvek nije uhapšena zbog ovih krivičnih dela.

Takođe, niko iz režimskih medija nije postavio osnovno pitanje ko je doveo Dijanu Hrkalović prvo u BIA, a potom u MUP i bio njen politički mentor? Sada je na tapetu Slaviša Kokeza, još jedan blizak saradnik i prijatelj predsednika SNS, koji je optužen da nešto zna o pripremama tzv. likvidacije Aleksandra Vučića o kojoj se ne zna ništa sem medijskih spinova.

Ministar Vulin i režimski mediji po zadatku sada etiketiraju Kokezu da ne želi ništa da ispriča o svojim saznanjima i vezama sa kriminalcima. Postavlja se pitanje zašto i on onda nije uhapšen već pušten na slobodu? Da li će i to biti samo medijska farsa od nekoliko dana, a onda sledi prelazak na neku treću temu i neku treću medijsku žrtvu iz velike SNS porodice?

Čak i da dođe do hapšenja nekog od najbližih saradnika predsednika SNS, poput Nebojše Stefanovića, Slaviše Kokeze ili Dijane Hrkalović – Vučić ne može pobeći od sopstvene odgovornosti. Kako su sada najedanput njegovi najbliži saradnici postali saradnici i mafije? Zar to nisu bili i do sada, ali sa njegovom podrškom i zaštitom da to rade? Sa njihovim padom mora pasti i njihov vođa i onaj ko ih je doveo na najviše državne funkcije.

Istovremeno apelujemo na medije i REM da spreče emitovanje horor rijalitija koji je najavio predsednik SNS u kome treba javno da se prikažu zverska ubistva kriminalne grupe Veljka Belivuka u čijem formiranju je – prema svedočenju bivšeg potpredsednika FK Partizan – učestvovao generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, što opet vodi do samog Vučića koji ga je i postavio na to mesto kada je došao na čelo Vlade 2014. godine.

Emitovanje takvih prizora na televizijama sa nacionalnom frekvencijom bilo bi ne samo kršenje zakona već i namerno podgrevanje dodatnog nasilja i straha u javnosti, koji uništavaju ovu zemlju već devet godina od kada je SNS privatizovala sve državne institucije.

Ovo je posebno nehumano prema porodicama čija su deca nestala, a sumnja se da su ubijeni u kriminalnim obračunima. Deluje neverovatno da je samo u protekle dve godine nestalo 15 ljudi o čijoj sudbini policija ništa ne zna. Ili – što je najmonstruozniji scenario – sve zna, ali je do sada imala nalog da ćuti i štiti kriminalnu grupu koju je stvorila SNS za potrebe odbrane aktuelnog režima.

(srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …