Home / TEMA DANA / OBRADOVIĆ ZATRESAO JAVNOST: „18. FEBRUARA SE LOMI BUDUĆNOST SRBIJE- VUČIĆ SPREMA VELIKU PREVARU!“ (VIDEO)

OBRADOVIĆ ZATRESAO JAVNOST: „18. FEBRUARA SE LOMI BUDUĆNOST SRBIJE- VUČIĆ SPREMA VELIKU PREVARU!“ (VIDEO)

Politička sudbina Aleksandra Vučića bi mogla 18. februara da doživi najveći udarac zbog čega predsednik SNS planira da u žreb za izbora novog patrijarha progura svu trojicu svojih kandidata!

Udbaško-režimski tabloidi su tako već počeli da propagiraju saznanja da „struja bliska episkopu bačkom, kako sada stvari stoje, već može da računa na patrijarha iz svojih redova, pa bi najizvesnije neko od njih trojice mogao biti novi poglavar SPC“.

– Tabor okupljen oko vladike bačkog Irineja (Bulovića) može da računa na čak 29 sigurnih glasova od 39, koliko vladika ima pravo glasa, te tako smatraju da će naredni patrijarh SPC sigurno biti iz njihovih redova – „saznaje“ Kurir.

Dakle, Vučićev plan je da kandidati u žrebu za patrijarha budu vladike Irinej (episkop bački), Porfirije (episkop zagrebački) i Jefrem (episkop banjalučki). Na taj način „ni Bog ne bi uspeo da spreči Vučića da na čelo SPC postavi svog čoveka, koji mu neće praviti problem oko Kosova i Metohije“.

U tom smislu ide i premeštanje izbora u Hram Svetog Save, gde su otvorene mogućnosti da BIA prisluškuje, posmatra i pritiska episkope da glasaju za Vučićeve, a ne za svoje kandidate. Vučić po svaku cenu želi da spreči da vladika budimljansko-nikšićki Joanikije uđe u žreb i postane novi patrijarh SPC, jer ima ogromnu podršku u narodu, ali i među episkopima koji su čvrsto protiv Vučićeve kosovske politike.

Veliko je pitanje kakvo urušavanje SPC čeka ukoliko na nameštenom žrebu bude izabran jedan od Vučićevih kandidata. Čini se da su posledice nesagledive i da bi u tom slučaju nastao ogroman otpor među vernicima SPC, što se do sada u istoriji nije dogodilo.

Zbog toga bi vernici možda trebalo da na dan izbora patrijarha dođu u velikom broju ispred Hrama Svetog Save i uz molitvu pomognu da se episkopi odupru pritiscima i farsi režima i da novi patrijarh zaista dobije Božji blagoslov.

Lider Dveri Boško Obradović za „Srbin info“ je izjavio da se 18. februara lomi budućnost Srbije i da bi taj datum mogao potpuno da odredi i promeni političku i društvenu sliku u Srbiji.

Šta je još rekao o ovoj temi, pogledajte i poslušajte u video prilogu:

(Srbin.info)

Check Also

BRITANSKI MEDIJI: LONDON POKRENUO TAJNU SPECIJALNU OPERACIJU PROTIV MOSKVE I PEKINGA

Tajno „bankarsko“ odeljenje britanskog Ministarstva odbrane, čiji je cilj bio da ograniči finansijske aktivnosti terorističke …