Home / TEMA DANA / ODLIČNE VESTI IZ MOSKVE: Najbliži Putinov saradnik najavljuje VELIKE PLANOVE RUSIJE VEZANE ZA SRBIJU!

ODLIČNE VESTI IZ MOSKVE: Najbliži Putinov saradnik najavljuje VELIKE PLANOVE RUSIJE VEZANE ZA SRBIJU!

Sergej Železnjak, zamenik sekretara generalnog saveta partije „Jedinstvena Rusija“ u intervjuu za srpske medije, govorio je o odnosu Srbije i Rusije, kao i o doniranju oružja koje će Ruska Federacija dostaviti našoj zemlji.

– Strateško partnerstvo Rusije i Srbije je preduslov za formiranje velike Evrope, bezbedne za ljude, slobodne od blokovskog mišljenja, Evrope koja stvara mogućnost za razvoj saradnje…

Ruska vojna tehnika očigledno potvrđuje svoj kvalitet i efikasnost u borbenim dejstvima.

Jačanje srpske odbrambene moći je važan faktor u uspostavljanju vojnopolitičkog balansa u regionu. Uveren sam da će se Srbija uspešno izboriti sa modernizacijom i obukom vojske – ističe Železnjak.

Funkcioner Kremlja ističe da je Rusija zabrinuta zbog napetog stanja na Kosovu i Metohiji.

– Situacija u tom delu Srbije je i dalje najveći problem za bezbednost ne samo regiona već i cele Evrope. Pojava i grupisanje kosovskih bezbednosnih snaga na severnom delu teritorije gde žive Srbi, izaziva nemir. Sve se to dešava uprkos Rezoluciji UN 1244. Zabrinjava i povećan broj napada albanskih ekstremista na srpsko stanovništvo.

Železnjaku se takođe ne sviđa kako teku briselski pregovori, ističući da se Albanci bave nečasnim radnjama, a da su evropske instituacije neme na to.

– Kosovski Albanci postavljaju zahteve kojima blokiraju formiranje saveza srpskih opština, koji je predviđen Briselskim sporazumom. Čudi nas pasivan stav Evropske unije koja ima ulogu posrednika između Beograda i Prištine i odsustvo konkretnih rezultata ovog pitanja…

Većina Srba misli da je Kosovo srpska Golgota i balkanski Jerusalim. Zato je neophodna sveobuhvatna studija sa međunarodnim iskustvom za izradu efikasnih mehanizama zaštite života i bezbednosti Srba koji vekovima žive na svojoj zemlji – kaže Železnjak.

(Tanjug)

Check Also

„KORONU SU NAMESTILI NOVAKU IZ STRAHA DA SE NARODI NA BALKANU NE BI SLOŽILI..“

Taj sukob, naravno, izazvali su oni sami, jer je međuetničko neprijateljstvo smisao njihovog postojanja. Čuveni …