Home / TEMA DANA / ODLIČNE VESTI IZ MOSKVE: Najbliži Putinov saradnik najavljuje VELIKE PLANOVE RUSIJE VEZANE ZA SRBIJU!

ODLIČNE VESTI IZ MOSKVE: Najbliži Putinov saradnik najavljuje VELIKE PLANOVE RUSIJE VEZANE ZA SRBIJU!

Sergej Železnjak, zamenik sekretara generalnog saveta partije „Jedinstvena Rusija“ u intervjuu za srpske medije, govorio je o odnosu Srbije i Rusije, kao i o doniranju oružja koje će Ruska Federacija dostaviti našoj zemlji.

– Strateško partnerstvo Rusije i Srbije je preduslov za formiranje velike Evrope, bezbedne za ljude, slobodne od blokovskog mišljenja, Evrope koja stvara mogućnost za razvoj saradnje…

Ruska vojna tehnika očigledno potvrđuje svoj kvalitet i efikasnost u borbenim dejstvima.

Jačanje srpske odbrambene moći je važan faktor u uspostavljanju vojnopolitičkog balansa u regionu. Uveren sam da će se Srbija uspešno izboriti sa modernizacijom i obukom vojske – ističe Železnjak.

Funkcioner Kremlja ističe da je Rusija zabrinuta zbog napetog stanja na Kosovu i Metohiji.

– Situacija u tom delu Srbije je i dalje najveći problem za bezbednost ne samo regiona već i cele Evrope. Pojava i grupisanje kosovskih bezbednosnih snaga na severnom delu teritorije gde žive Srbi, izaziva nemir. Sve se to dešava uprkos Rezoluciji UN 1244. Zabrinjava i povećan broj napada albanskih ekstremista na srpsko stanovništvo.

Železnjaku se takođe ne sviđa kako teku briselski pregovori, ističući da se Albanci bave nečasnim radnjama, a da su evropske instituacije neme na to.

– Kosovski Albanci postavljaju zahteve kojima blokiraju formiranje saveza srpskih opština, koji je predviđen Briselskim sporazumom. Čudi nas pasivan stav Evropske unije koja ima ulogu posrednika između Beograda i Prištine i odsustvo konkretnih rezultata ovog pitanja…

Većina Srba misli da je Kosovo srpska Golgota i balkanski Jerusalim. Zato je neophodna sveobuhvatna studija sa međunarodnim iskustvom za izradu efikasnih mehanizama zaštite života i bezbednosti Srba koji vekovima žive na svojoj zemlji – kaže Železnjak.

(Tanjug)

Check Also

VELIKI ZAOKRET NEMAČKE POLITIKE: TEŽAK UDARAC ZA AMERIKU!

Politička kriza u odnosima Rusije i Evropske unije nije postala kritična prepreka za nemačke kompanije …