Home / TEMA DANA / OPASAN ZAOKRET TURSKE: RUSIJA SPREMNA DA NAPADNE TURSKU..!

OPASAN ZAOKRET TURSKE: RUSIJA SPREMNA DA NAPADNE TURSKU..!

Rusija je spremna da brzo napadne turske trupe u Siriji u slučaju najmanje pretnje ruskim avionima.

U pozadini pojavljivanja u sirijskoj provinciji Idlib nekoliko turskih protivavionskih raketnih sistema “MIM-23 Hawk” i stvaranja pretnje ruskim borbenim avionima koji izvode napade na terorističke grupe i turske plaćenike u slučaju najmanje pretnje Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, ruska strana je spremna da brzo napadne turske snage i područja PVO, koja su, između ostalog, navodno prebačena u ruke džihadista pod turskom kontrolom.

Trenutno su izražene određene sumnje u pogledu činjenice da je sistem protivvazdušne odbrane “MIM-23 Hawk” oružanih snaga Turske zaista raspoređen u Idlibu, međutim, prema Konstantinu Sivkovu, ako pretnja Rusiji ipak usledi, kontraudari se neće dugo čekati.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„MiM-23 će predstavljati direktnu pretnju ruskoj vojsci u Siriji. Kompleks funkcioniše na velikim visinama i predstavlja pretnju za sve avione. Bilo ko, čak i civilni avion, može biti lako oboren od strane terorista.

Letovi će postati opasni sve do potrebe zatvaranja vazdušnog prostora. Moraćemo da preduzmemo mere da to suzbijemo. MiM-23 će zapravo promeniti odnos snaga u korist terorista “, rekao je Konstantin Sivkov.

S druge strane, turski sistemi protivvazdušne odbrane MIM-23 Havk nisu se mogli uspostaviti u Libiji, jer su lovci MiG-29 najmanje dva puta uništavali položaje turskih sistema PVO u jednoj od zarobljenih vojnih baza, upotrebljavajući komplekse sa elektronskim ratovanjem i izvođenjem preciznih avionskih udara.

(Webtribune.rs)

Check Also

KURTI SPREMA NOVI NAPAD! VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA ZA 48 SATI ZAŠTITI SRBE!

Obaveštajci upozoravaju da će Aljbin Kurti najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever Kosova! Naša …