Home / TEMA DANA / ORBAN NAJAVLJUJE RAT BEZ MILOSTI: Evropske elite planiraju da zabrane hrišćanstvo..!

ORBAN NAJAVLJUJE RAT BEZ MILOSTI: Evropske elite planiraju da zabrane hrišćanstvo..!

Mađarski premijer Viktor Orban je upozorio da elite EU planiraju da poptuno eliminišu hrišćanstvo iz Evrope u narednih nekoliko godina.

Otvoreni anti-globalistički lider je obećao da će pomoći u borbi protiv planova elite i predvideo promenu ka neliberalnoj “hrišćanskoj demokratiji“ u Evropskom parlamentu 2019. godine.

“Njihov veliki cilj je transformacija Evrope, otpremanje u post-hrišćansko doba, i u doba kada nacije nestaju – ovaj proces bi mogao biti potkopan na evropskim izborima. A naš osnovni interes je da zaustavimo ovu transformaciju,“ rekao je Orban u subotu u govoru etničkim Mađarima u Rumuniji.

On je udario na ono što on naziva zapadnom političkom “elitom“ i optužio ih da nisu uspeli da zaštite Evropu od masovne muslimanske imigracije, za koju on predviđa da će izazvati promenu u rukovodstvu EU 2019. godine.

Orban je pozvao EU da smisli alternativu liberalnoj demokratiji i njenim levičarskim progresivnim politikama, i umesto toga da krene ka više hrišćanskoj demokratiji, za koju on tvrdi da odbacuje multikulturalizam, masovnu imigraciju i komunizam, dok brani hrišćanske vrednosti, navodi se u izveštaju.

“Pred nama je veliki trenutak: pozdravljamo se ne samo sa liberalnom demokratijom, već i sa elitom iz 1968. godine,“ dodao je on.

Orban je takođe rekao u petak u radio intervjuu da sledeći Evropski parlament ne bi trebalo da kazni zemlje koje odluče da zaštite svoje granice od imigranata, i da umesto toga kazne zemlje koje puštaju velike količine imigranata u Evropu, kršeći postojeća pravila EU.

“Potrebna nam je nova Komisija… sa novim pristupom,“ rekao je Orban na radiju.

Orban je podržao osnivanje grupe anti-EU pokreta, od strane Stiva Banona, u nastavku napora da se podstakne nacionalistička kultura i glasanje protiv imigranata za parlament u maju 2019. godine.

“Evropska elita je vidno nervozna,“ rekao je Orban stotinama pristalica u govoru u subotu.

Mađarska je pratila stope SAD-a 18. jula kada je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto najavio da će njegova zemlja istupiti iz migracionog pakta Ujedinjenih nacija, zvanično nazvanog Globalni sporazum za sigurne, uređene i regularne migracije, rekavši da bi to povećalo broj migranata koj dolaze u Evropu i to nazvao “pretnjom za svet.“

“Ovaj dokument je u potpunosti protiv mađaraskih bezbednosnih interesa,“ rekao je Sijarto.

Orban i njegova Fidesz stranka, koji imaju snažnu prednost u anketama javnog mnjenja nakon što su pobedili na nacionalnim izborima u aprilu, ciljano je napadao američkog milijardera Džordža Soroša i njegove liberalne humanitarne grupe, optužujući ih da promovišu ilegalnu imigraciju kako bi potkopali hrišćanske vrednosti.

Mađarski parlament je usvojio zakon “STOP Soroš“ 20. juna, po kom je nelagalno pomagati migrantima koji nemaju pravo da apliciraju za azil, i takođe zabranjue pomaganje ilegalnim migrantima da dobiju status ostanka u Mađarskoj.

Orban je ponovo izabran za treći uzastopni mandat u aprilu, a evropski parlamentarni izbori će se održati u maju 2019. godine.

Webtribune.rs

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …