Home / TEMA DANA / OTKRIVENE INFORMACIJE: Evo ko je hteo da ubije Erdogana u Sarajevu!

OTKRIVENE INFORMACIJE: Evo ko je hteo da ubije Erdogana u Sarajevu!

Turske obaveštajne agencije nastavile su da sprovode istragu vezano za dojave koje su primile od različitih izvora da bi na predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana mogao biti izvršen atentat tokom njegove posete balkanskim zemljama, piše Al Džazira.

Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u Makedoniji. Zapadne obaveštajne službe takođe su obavestile svoje turske kolege o informacijama da “osobe turskog porekla pripremaju atentat na Erdogana tokom njegove posete Balkanu“.

Obaveštajne službe nisu bile u stanju da utvrde konkretne informacije o danu, lokaciji i načinu izvođenja mogućeg atentata na predsednika, ali su dobile informacije da dve osobe iz grupe koja planira izvesti atentat pripadaju pokretu Fetulaha Gulena, kako navodi turski list Yeni Safak.

Na sajtu ovog lista se navodi da postoji povezanost Izraela s planom atentata, prema istragama turskih obaveštajnih službi, i dodaje se da je Izrael poslao ubice da izvrše ovu operaciju.

List prenosi navode portala za vojna i obaveštajna pitanja Veterans Today da američka administracija smatra kako ne može napasti Iran bez prethodnog atentata na Erdogana, i da će ruski predsednik Vladimir Putin biti primoran da odustane od podrške sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu i da zaustavi prodaju oružja Iranu kada Erdogan više ne bude pored njega.

Zamenik premijera Turske Bekir Bozdag, komentarišući dojave o mogućem atentatu na Erdogana na Balkanu, izjavio je da turski predsednik nije osoba koja se boji pretnji smrću.

Bozdag se, nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu, oglasio na društvenoj mreži Tviter navodeći da „dojava atentata na našeg predsednika nije ništa novo, stalno postoje“.

Rekao je da znaju da postoje krugovi koji žele da unište Erdogana, i podsetio je da je predsjednik Turske do danas prevazišao mnoge pretnje i prepreke, zavere i igre.

Check Also

UDARNA VEST: NIJE HAMAS TRAŽIO OBUSTAVU RATA NEGO IZRAEL- ŠOK RAZLOZI

Izraelski mediji prenose da je Tel Aviv molio SAD da posreduju u prekidu vatre tokom …