Home / TEMA DANA / OTKRIVENI ZAPANJUJUĆI PODACI: NIJE „JOVANJICA“ JEDINI SLUČAJ GDE SE MARIHUANA POVEZUJE SA SNS-om”

OTKRIVENI ZAPANJUJUĆI PODACI: NIJE „JOVANJICA“ JEDINI SLUČAJ GDE SE MARIHUANA POVEZUJE SA SNS-om”

Advokat Božo Prelević ocenio je da najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će potpredsednik SNS Miloš Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata Andreja zbog “slučaja Jovanjica”, nedostaje samo to da će Vučević, koji je advokat, biti i njihov branilac.

“To znači da tužilac ne radi ništa dok mu se ne podnese prijava i da je taktika da Vučević podnese prijavu da bi je tužilac odbacio”, rekao je Prelević, bivši koministar unutrašnjih poslova Srbije.

Ocenio je da sve postaje jasnije kada se uporede slučajevi prodaja Luke Novi Sad i Luke Beograd, kao i slučajevi optužnice protiv Darka Šarića i “Jovanjice” gde je nedavno nađena velika količina marihuane.

Prelević je rekao da o stručnosti Vučevića kao advokata može da se sudi na osnovu slučajeva prodaje dveju luka.

“U slučaju prodaje Luke Beograd on je tvrdio da je reč o kriminalu, a u slučaju prodaje Luke Novi Sad koja je prodata za deset puta nižu cenu nije”, kazao je Prelević.

Prelević je kao primer naveo i slučaj protiv Darka Šarića – kada je tužilac podigao optužnicu i protiv državnog funkcionera.

“Ovo podnošenje krivične prijave služi za medijsku odbranu. U Srbiji nema očigledno potrebe ni za sudstvom ni tužilaštvom”, naglasio je.

Prelević je rekao da mu je “prosto žao Vučića jer se pred njim nalaze sve teže rešive afere koje su posledica njegovih stranačkih kadrova”.

“Nije ovaj slučaj ‘Jovanjica’ jedini u kojem su proizvođači marihuane povezani sa stranačkim funkcionerima SNS”, rekao je Prelević, ne želeći da kaže na koga misli.

On je rekao da se neki funkcioneri SNS nalaze u “fazi bahatosti”, verujući da im “ne može niko ništa”.

“Ne želim da verujem da im je Vučić za to dao blagoslov”, zaključio je Prelević.

(Beta.rs)

Check Also

NICOVIĆ OTKRIVA: SITUACIJA JE OZBILJNA, VUČIĆ JE OBJAVIO RAT VEOMA MOĆNOJ MAFIJI!

Sudar države i organizovanog kriminala je neumitan, a da bi se država obračunala sa organizovanim …