Home / TEMA DANA / OTKRIVENO: EVO KO JE OBORIO AMERIČKI AVION SA VISOKIM VOJNIM I CIA ZVANIČNICIMA! (VIDEO)

OTKRIVENO: EVO KO JE OBORIO AMERIČKI AVION SA VISOKIM VOJNIM I CIA ZVANIČNICIMA! (VIDEO)

Rešena je misterija avionske nesreće na istoku Avganistana u oblasti Gazni.

Avion koji se srušio pripada američkom ratnom vazduhoplovstvu (US Air Force). U pitanju je mali putnički avion, globalne avijacije (Bombardier Global 6000), koji se koristi u vojne svrhe kao transportni avion pod oznakom E-11A.

Avion koji je oboren pripadao je USAF-u, a na snimcima sa mesta nesreće se jasno vide njegove oznake kao i deo registracije 11-9358.

Portparol Talibana potvrdio je odgovornost za nesreću, rekavši da su svi u avionu poginuli na licu mesta. Prema njegovim rečima, u avionu su se nalazili američki visoki vojni zvaničnici i zvaničnici CIA-e.

Nešto ranije danas, avganistanski direktorat civilnog vazduhoplovstva potvrdio je da se dogodila avionska nesreća u pomenutoj oblasti, južno od Kabula prema Kandaharu.

Oni su izjavili da su na mestu nesreće pronađeni spaljena olupina aviona kao i dva tela za koja se pretpostavlja da su piloti.

Prema još uvek nepotvrđenoj informaciji u nesreći je stradalo šestoro američkih vojnika i dvoje pilota.

Vest koja je prethodno preplavila sve svetske medije u kojoj se tvrdi da je pao putnički avion sa 83 nije tačna.

Vlasti su potvrdile da se ne zna koji je avion u pitanju ali da sigurno nije komercijalni putnički avion već da se radi ili o vojnom ili o kargo avionu.

Snimci i fotografije sa mesta nesreće, koje je objavio i AV Herald, specijalizovani sajt za praćenje avionskih nesreća jasno pokazuju o kojem se avionu radi.

Oni navode i tvrdnju da su Talibani koji se nalaze u toj oblasti izjavili kako su oni oborili američki avion raketom zemlja – vazduh.

Ova vest međutim još uvek nije zvanično potvrđena, a svi svetski mediji se još uvek uzdržavaju od objavljivanja informacije da su Talibani oborili američki avion.

(Mediji)

Check Also

BLIŽI SE RAT NA DALEKOM ISTOKU: KAD POČINJE SUKOB KINE I SAD OKO TAJVANA?!

Neočekivano koliko i obeshrabrujuće, američki i kineski mediji došli su do konsenzusa koji nisu tražili. …