Home / TEMA DANA / OTKRIVENO: PUTIN će imati TRI VAŽNE PORUKE za Vučića u Moskvi! Evo o čemu se radi…

OTKRIVENO: PUTIN će imati TRI VAŽNE PORUKE za Vučića u Moskvi! Evo o čemu se radi…

Predsednik Srbije 2. oktobra boravi u Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak 2. oktobra putuje u Moskvu kako bi se oči u oči sastao sa šefom Ruske federacije Vladimirom Putinom. Razgovor dvojice državnika obaviće se u strogo poverljivim okolnostima, jer kako se najavljuje iz Kremlja, posle razgovora nijedan od čelnika dveju zemalja neće se obraćati novinarima.

Kako se saznaje, tri glavne teme o kojima će razgovarati su na papiru: Kosovo, naoružanje i investicije.

– Tema koja će prva biti razmatrana tiče se rešavanja problema Kosova i aktivnog ruskog angažmana po pitanju toga. Drugi važan segment razgovora biće naoružanje, dok će treći deo sastanka biti posvećen investicijama. Važno je što će sva ova pitanja razmatrati njih dvojica nasamo, bez ikakvih posrednika – navode izvori.

Vučić i Putin su se prethodno sastali u maju tokom Vučićeve dvodnevne posete Moskvi kada je prisustvovao vojnoj paradi povodom Dana pobede. Ovaj novi sastanak dešava se u važnom spoljnopolitičkom periodu za Srbiju, akko je nedavno ocenio ambasador Rusije u Srbiji Vladimir Čepurin.

On je tada na svom Tviteru najavio razgovor dvojice šefova država na kom se, kako je podvukao, očekuje razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja. Tada mu se srpski predsednik zahvalio na pomoći u izgradnji sve boljih odnosa, navodeći da se raduje novom viđanju sa ruskim šefom.

Check Also

CRNA GORA IMA NOVU VLAST, A PRED MILOM SU TRI SCENARIJA..

Svi poslanici nove parlamentarne većine podržali su lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravka Krivokapića …