Home / TEMA DANA / OTKRIVENO ŠTA RUSI KRIJU: Ovo je oružje koje je vršilo atentate na vođe pobunjenika u Siriji..

OTKRIVENO ŠTA RUSI KRIJU: Ovo je oružje koje je vršilo atentate na vođe pobunjenika u Siriji..

Nova fotografija ruskog taktičkog drona Korsar je podstakla glasine o njegovoj borbenoj upotrebi u sirijskom sukobu.

Dva taktička drona Korsar su prikazana 26. aprila tokom probe vojne parade koja će biti održana 9. maja u Moskvi. Vojna parada 9. maja (poznat kao Dan pobede u Rusiji) na Crvenom trgu će označiti 73. godišnjicu pobede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom u Velikom otadžbinskom ratu 1941-1945. godine.

Korsar je razvijen od strane ruske kompanije za istraživanje i razvoj Lutch, koja je deo AD Vega Radio Engineering Corporation. Kako prenose ruski mediji: Ovaj dron ima borbeni radijus od 200 km i težak je 200 kg. Dron može sprovoditi izviđačke i napadačke misije.

Može nositi razne vođene i nevođene rakete, uključujući antitenkovske vođene rakete Ataka, kao i višenamenske raketne granate. Ataka raketa se može koristiti protiv oklopnih i neoklopnih meta, kao i zgrada i bunkera u dometu i do 6 km.

Slika jednog od prikazanih dronova se može videti iznad. Ova fotografija je odmah izazvala glasine da je ovaj Korsar (broj repa #23) učestvovao u ruskoj vojnoj operaciji u Siriji. Ovaj dron ima 10 crvenih startova. U suštini, crveni start označava 10 borbenih letova koje su sproveli avioni. Dakle, ovaj dron je sproveo najmanje 100 borbenih letova.

Prema rečima nekih medijskih aktivista, ovo može objasniti ponovljene izveštaje o nekim čudnim “raketnim udarima“ na mete militanata u sirijskim provincijama Latakia, Alepo i Idlib. Ovi “misteriozni“ raketni udari se često pripisuju neidentifikovanim avionima ili čak ruskoj mornarici (ponovljeni nepotvrđeni izveštaji o udarima Kalibr rakete na razne mete).

Webtribune.rs

Check Also

„Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju?“

Piše, Dušan Proroković „Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? …