Home / TEMA DANA / OTVARAJU PUT ZA MIGRANTE I DROGU: TURCI USKORO ULAZE U SRBIJU BEZ PASOŠA!

OTVARAJU PUT ZA MIGRANTE I DROGU: TURCI USKORO ULAZE U SRBIJU BEZ PASOŠA!

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić sastala se danas sa ministrom kulture i turizma Turske Mehmetom Nurijem Ersojem i istakla da je prihvaćen predlog Turske da građani Srbije putuju u Tursku i obratno, turski građani u našu zemlju, samo sa ličnom kartom.

„Predlog Turaka je veoma dobro prihvaćen i na tome ćemo raditi u narednom periodu“, rekla je Matićeva novinarima nakon sastanka u Palati Srbija.

Istakla je da je podršku tom predlogu dao u predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Sada ćemo sa nadležnim institucijama, pre svega Ministarstvom spoljnih poslova, ali i Ministarstvom unutrašnjih poslova raditi na realizaciji ove ideje“, rekla je Matićeva.

Na sastanku je, navela je ona, zaključeno da postoje velike mogućnosti za unapređenje turističke saradnje Srbije i Turske, kao i bilateralnih odnosa koji su, istakla je, u poslednje vreme veoma dobri i beleže konstantan porast.

Ista ministarka turizma, čiji je i otac bio SPS funkcioner u vreme Slobodana Miloševića, slagala je nedavno narod da se ukida roming sa Grčkom. Tek kasnije su priznali da su zapravo omogućili nižu tarifu. Političku karijeru je počela u kabinetu Nebojše Čovića kad je bio Koordinator centra za Kosovo i Metohiju, a nastavila da napreduje kod Rasima Ljajića.

(Agencije)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …