Home / TEMA DANA / PENTAGON UŽASNUT – SVE SE DESILO KAO NA FILMU! Tajno rusko oružje odvelo američke brodove na kopno..

PENTAGON UŽASNUT – SVE SE DESILO KAO NA FILMU! Tajno rusko oružje odvelo američke brodove na kopno..

brod

Zapad je u šoku od vesti o tome da je Rusija izvršila ispitivanja svog najnovijeg kiber oružja (upravo baš) na brodovima SAD.

Kako su odmah izvestile i britanske i amerske novine, 22. juna došlo je do neobičnog incidenta u Crnom Moru, kada je odjednom nekoliko desetina amerskih brodova ustanovilo da im navigacioni sistemi GPS daju netačne podatke o položaju na kome se nalaze.

Na jednom od brodova amerske ratne mornarice je, sudeći po njegovom navigacionom sistemu GPS, ustanovljeno da se lađa nalazi na kopnu, 32 kilometra udaljena od mora – kod mesta Gelendžik. Ove nepravilnosti primećene su i na još 30 amerskih brodova, koji su se nalazili nedaleko od ruskih obala.

Interesantan je fakt i to da se upravo u to vreme nedaleko od tog mesta, u zoni odgovornosti NATO, nalazila i grupacija brodova Ratne mornarice Rusije. Izveštaj o neshvatljivim greškama u radu elektronskih sistema odmah je poslat u vojnu komandu SAD.

U vezi toga pojavila se verzija da je Rusija isprobavala nepoznato kiber-oružje, koje neprijatelju onemogućava da održava kurs plovidbe brodova i koje ometa navigaciju i daje pogrešne podatke o brodovima koji se nalaze u blizini.

Sve ovo samo upozorava da će od sada piloti NATO morati da budu veoma oprezni tokom letova, jer njihovi navigacioni sistemi GPS moguda ih odvedu sasvim negde drugde nego gde su nameravali da dođu radi izvršenja borbenih zadataka ili obuke. Takođe će morati da paze i kad budu puštali rakete – jer se isti sistemi koriste i za njihovo navođenje…

(Vaseljenska TV)

Check Also

BOŽO PRELEVIĆ: U TOKU JE OBRAČUN IZMEĐU VUČIĆA I NEBOJŠE STEFANOVIĆA (VIDEO)

Gost emisije “Bez ustručavanja” bio je advokat i nekadašnji ministar MUP-a, Božo Prelević koji je …