Home / TEMA DANA / POČELO JE! OTCEPLJUJE SE RAŠKA- TRAŽE REFERENDUM I PROTERAVANJE VOJSKE SRBIJE- SVE DOGOVORENO!

POČELO JE! OTCEPLJUJE SE RAŠKA- TRAŽE REFERENDUM I PROTERAVANJE VOJSKE SRBIJE- SVE DOGOVORENO!

U prvom članu ovog dokumenta navodi se da se uspostavlja specijalni status za Sandžak

Bošnjačko nacionalno veće, kojim iz senke rukovodi Sulejman Ugljanin, usvojilo je inicijativu za rešavanje statusa Sandžaka i Bošnjaka.

Ovim dokumentom, koji su usvojili većnici iz Ugljaninove partije, BNV traži demilitarizaciju ove regije i uspostavljanje nove policije, kao i prisustvo međunarodnih snaga koje bi vršile kontrolu granica Sandžaka.

U prvom članu ovog dokumenta navodi se da se uspostavlja specijalni status za Sandžak i da će se funkcije državne vlasti ostvarivati preko organa Sandžaka i preko organa u opštinama koje su u njegovom sastavu.

„Prava i obaveze Sandžaka biće regulisane ustavom Sandžaka, u čijoj će prvoj izradi učestvovati stručnjaci EU i donosiće zakone i druga akta iz svoje nadležnosti. Sandžak će imati svoju skupštinu, guvernera i vladu kao nosioce izvršne vlasti, uključujući policiju pod njihovom kontrolom, nezavisno sudstvo i druge organe. Prvi izbori za ove organe održaće se pod nadzorom UN, EU i OEBS“, navodi se u usvojenom dokumentu.

Dalje se navodi da će sve sporove o specijalnom statusu rešavati specijalni komitet za Sandžak u okviru EU i da će ovaj prostor biti demilitarizovan.

„Područje Sandžaka biće trajno demilitarizovano pod nadzorom UN i Evropske unije, što državne vlasti obavezuje da u roku od 30 dana od uspostavljanja specijalnog statusa povuku sve vojne efektive sa područja Sandžaka, kao i one policijske snage koje premašuju potrebe normalnih aktivnosti.

Kontrolu granica Sandžaka vršiće međunarodne snage“, stoji u usvojenoj Inicijativi za specijalni status Sandžaka koji, prema ovom dokumentu, obuhvata Novi Pazar, Sjenicu, Tutin, Prijepolje, Novu Varoš, Priboj, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Andrijevicu, Petnjicu, Gusinje, Plav i Rožaje.

Ovim dokumentom regulisane su i nadležnosti tzv. organa Sandžaka, pa će oni biti odgovorni, između ostalog, i za izbor organa, obrazovanje, kulturu, informisanje, sport, privredu, prirodna bogatstva, industriju, kontrolu banaka, ali i za zdravstvo, saobraćaj, policiju, izbor sudija i tužilaca i oporezivanje.

BNV je usvojilo i dokument koji sadrži, kako se navodi, osnovne elemente bošnjačke nacionalne politike, u kojem se navodi da srpski državni organi sa javnim ovlašćenjima u Sandžaku nemaju pravo i legitimitet da postupaju prema bošnjačkom narodu sve dok se ne usaglasi nacionalna struktura zaposlenih u tim službama.

„Svako postupanje srpskih državnih organa prema Bošnjacima u sandžačkim opštinama pre nego što se usklade nacionalne strukture zaposlenih smatraćemo diskriminacijom i državnim nasiljem nad Bošnjacima“, navodi se u ovom dokumentu.

Republika Srpska je genocidna

Bosanskohercegovački entitet Republika Srpska nastala je na udruženom zločinačkom poduhvatu i genocidu nad Bošnjacima. Na tom području srpske oružane snage izvršile su genocid nad Bošnjacima i progon bošnjačkog naroda, kao i etničko čišćenje.

Vojska i policija pretnja za Bošnjake

Srpske oružane snage, vojska, policija, državna bezbednost i druge naoružane grupe u njihovom sastavu za bošnjački narod predstavljaju neprijateljsku oružanu silu. Sve dok državni organi Srbije ne rasvetle zločine nad Bošnjacima, počinioce zločina ne kazne i ne sprovedu lustraciju, srpske oružane snage Bošnjaci doživljavaju kao neprijateljsku oružanu silu koja je izvršila genocid.

Check Also

NEMAČKI INDUSTRIJALCI STVORILI EVRO KAKO BI KOLONIZOVALI EVROPU, ALI IM SADA DOLAZI KONAČNA PROPAST- EVO ŠTA SE KRIJE..

Kriza u Evropi će doći iz Nemačke, koja je ušla u period političke krize, a …