Home / TEMA DANA / POČELO JE! OTCEPLJUJE SE RAŠKA- TRAŽE REFERENDUM I PROTERAVANJE VOJSKE SRBIJE- SVE DOGOVORENO!

POČELO JE! OTCEPLJUJE SE RAŠKA- TRAŽE REFERENDUM I PROTERAVANJE VOJSKE SRBIJE- SVE DOGOVORENO!

U prvom članu ovog dokumenta navodi se da se uspostavlja specijalni status za Sandžak

Bošnjačko nacionalno veće, kojim iz senke rukovodi Sulejman Ugljanin, usvojilo je inicijativu za rešavanje statusa Sandžaka i Bošnjaka.

Ovim dokumentom, koji su usvojili većnici iz Ugljaninove partije, BNV traži demilitarizaciju ove regije i uspostavljanje nove policije, kao i prisustvo međunarodnih snaga koje bi vršile kontrolu granica Sandžaka.

U prvom članu ovog dokumenta navodi se da se uspostavlja specijalni status za Sandžak i da će se funkcije državne vlasti ostvarivati preko organa Sandžaka i preko organa u opštinama koje su u njegovom sastavu.

„Prava i obaveze Sandžaka biće regulisane ustavom Sandžaka, u čijoj će prvoj izradi učestvovati stručnjaci EU i donosiće zakone i druga akta iz svoje nadležnosti. Sandžak će imati svoju skupštinu, guvernera i vladu kao nosioce izvršne vlasti, uključujući policiju pod njihovom kontrolom, nezavisno sudstvo i druge organe. Prvi izbori za ove organe održaće se pod nadzorom UN, EU i OEBS“, navodi se u usvojenom dokumentu.

Dalje se navodi da će sve sporove o specijalnom statusu rešavati specijalni komitet za Sandžak u okviru EU i da će ovaj prostor biti demilitarizovan.

„Područje Sandžaka biće trajno demilitarizovano pod nadzorom UN i Evropske unije, što državne vlasti obavezuje da u roku od 30 dana od uspostavljanja specijalnog statusa povuku sve vojne efektive sa područja Sandžaka, kao i one policijske snage koje premašuju potrebe normalnih aktivnosti.

Kontrolu granica Sandžaka vršiće međunarodne snage“, stoji u usvojenoj Inicijativi za specijalni status Sandžaka koji, prema ovom dokumentu, obuhvata Novi Pazar, Sjenicu, Tutin, Prijepolje, Novu Varoš, Priboj, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Andrijevicu, Petnjicu, Gusinje, Plav i Rožaje.

Ovim dokumentom regulisane su i nadležnosti tzv. organa Sandžaka, pa će oni biti odgovorni, između ostalog, i za izbor organa, obrazovanje, kulturu, informisanje, sport, privredu, prirodna bogatstva, industriju, kontrolu banaka, ali i za zdravstvo, saobraćaj, policiju, izbor sudija i tužilaca i oporezivanje.

BNV je usvojilo i dokument koji sadrži, kako se navodi, osnovne elemente bošnjačke nacionalne politike, u kojem se navodi da srpski državni organi sa javnim ovlašćenjima u Sandžaku nemaju pravo i legitimitet da postupaju prema bošnjačkom narodu sve dok se ne usaglasi nacionalna struktura zaposlenih u tim službama.

„Svako postupanje srpskih državnih organa prema Bošnjacima u sandžačkim opštinama pre nego što se usklade nacionalne strukture zaposlenih smatraćemo diskriminacijom i državnim nasiljem nad Bošnjacima“, navodi se u ovom dokumentu.

Republika Srpska je genocidna

Bosanskohercegovački entitet Republika Srpska nastala je na udruženom zločinačkom poduhvatu i genocidu nad Bošnjacima. Na tom području srpske oružane snage izvršile su genocid nad Bošnjacima i progon bošnjačkog naroda, kao i etničko čišćenje.

Vojska i policija pretnja za Bošnjake

Srpske oružane snage, vojska, policija, državna bezbednost i druge naoružane grupe u njihovom sastavu za bošnjački narod predstavljaju neprijateljsku oružanu silu. Sve dok državni organi Srbije ne rasvetle zločine nad Bošnjacima, počinioce zločina ne kazne i ne sprovedu lustraciju, srpske oružane snage Bošnjaci doživljavaju kao neprijateljsku oružanu silu koja je izvršila genocid.

Check Also

DIREKTOR MODERNE NAJAVLJUJE: USKORO VAKCINACIJA NOVOROĐENČADI! EVO ŠTA JOŠ..

Stefan Bansel naglasio da će sastav buster doze vakcine koju je razvila njegova kompanija ostati …