Home / TEMA DANA / POLITIČKI ZEMLJOTRES: DR RAČIĆ I NESTOROVIĆ UZ BOŠKA: 3. APRILA DA PORAZIMO UDBU U SRBIJI! (VIDEO)

POLITIČKI ZEMLJOTRES: DR RAČIĆ I NESTOROVIĆ UZ BOŠKA: 3. APRILA DA PORAZIMO UDBU U SRBIJI! (VIDEO)

Koalicija Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije poručila je sa završne predizborne konvencije u beogradskoj Kombank dvorani da će se boriti „srcem za Srbiju“ sa kraljem na čelu, povratak prestonice u Kragujevac i Srbiju u kojoj će porodica biti na prvom mestu.

Govornici su istakli da će se boriti za Srbiju iz koje mladi neće odlaziti, za očuvanje Kosova u sastavu Srbije, vojnu neutralnost zemlje, kao i za Srbiju koja neće uvoditi sankcije Rusiji, niti ulaziti u NATO pakt.

„Polazeći od ideje Branimira Nestorovića i Aleka Račića, da za nastupajuće izbore 3. aprila treba da dođe do formiranja čiste i jasne patriotske političke opcije, stavljajući na prvo mesto brigu o zdravlju nacije i posebno naše dece, stupamo u saradnju na svim nivoima izbora koji će se održati 3. aprila 2022. godine“, citirao je Obradović tekst sporazuma.

On je dodao da se u sporazumu navodi da se pokret Dveri „kao buduća parlamentarna stranka“ obavezuje da će u Narodnoj skupštini pokrenuti javne rasprave na teme definisanih zajedničkih interesa, i da će se predsednički kandidat Boško Obradović založiti da se u resorima prosvete i zdravstva prihvate ideje, pomoć i angažman potpisnika ovog Sporazuma, koji je zasnovan na njihovom višegodišnjem ekspertskom iskustvu i moralnim načelima, što su građani Srbije već prepoznali i podržali.

„Alek Račić, Branimir Nestorović i Valentina Arsić Arsenijević podržaće izbornu koaliciju Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije pod rednim brojem 11 na republičkim  izborima i Boška Obradovića kao zajedničkog kandidata za predsednika Srbije, a na izborima za Skupštinu grada Beograda Borislava Antonijevića, člana udruženja građana ‘Lekari i roditelji za nauku i etiku’ kao nestranačkog kandidata Patriotskog bloka za gradonačelnika Beograda takođe pod rednim brojem 11“, stoji u sporazumu.

Potpisnici sporazuma, kako se navodi, izražavaju dobru veru i nadu da će taj sporazum biti samo početak dugoročne zajedničke saradnje na opšte dobro našeg naroda i države.

Nestorović je kazao da su pokret koji je on osnovao, Vitezovi reda zmaja, i pokret Dveri sve vreme „na istoj liniji“, s tim da je njegov pokret ocenio konzervativnijim.

On je pozvao pristalice njegovog pokreta da glasaju za Obradovića kao predsedničkog kandidata, a na beogradskim i republičkim izborima za kandidate iste koalicije.

Nestorović je rekao da njegov pokret broji 400.000 članova a da nisu mogli da sakupe 10.000 potpisa podrške građana, ocenjujući da im je izlazak na izbore onemogućen od strane vlasti.

Ocenio je da će njegovo udruženje uskoro „stati na noge“.

Nestorović, Račić i Arsić Arsenijević složili su se da treba podržati glas „hrabrih lekara“, koji se ne plaše da obavljaju svoj posao „kako su učeni“, kao i da je neophodno da se smanji uticaj zapadne farmakomafije.

Složili su se i da je neophodno da se sistem na fakultetima vrati na sistem pre Bolonje, ocenjujući da je Bolonju „plasirao neko ko želi da uništi fakultete“.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Borislav Antonijević kazao je da ni on, kao ni Nestorović, Račić i Arsić Arsenijević, nisu političari već građani koji žele da se njihov glas čuje.

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …