Home / TEMA DANA / PONUĐENO REŠENJE ZA KOSOVO I METOHIJU: Srbija Rusiji ustupa Kosmet, Kadirov sa Čečenima smiruje Albance!

PONUĐENO REŠENJE ZA KOSOVO I METOHIJU: Srbija Rusiji ustupa Kosmet, Kadirov sa Čečenima smiruje Albance!

Srpska liga ponudila je originalno rešenje za Kosovo i Metohiju. Naime, SL je izašla večeras sa predlogom da Srbija ustupi Kosovo i Metohiju Ruskoj Federaciji, i to na 99 godina.

kadirov- cecenija – Svesni svih nedorečenosti i nedoslednosti Evropske Unije, uzimajući u obzir celokupan odnos snaga u svetu, kao narod i ozbiljna država, moramo razmišljati o svim mogućnostima koje se odnose na pitanje Kosova i Metohije i u tom kontekstu tragati za nacionalnim interesom – poručuju iz SL. Oni navode da bi nastavak puta ka EU i otvaranje novog poglavlja značilo „prećutno ili otvoreno priznanje nezavisnost Kosova i Metohije“. U Srpskoj ligi takođe veruju da samo odustajanje od članstva EU i okretanja Rusiji ne bi automatski rešio bezbedonosne probleme koje Srbija ima. Zato Srpska liga predlaže da Srbija deo svoje teritorije, Kosovo i Metohiju, ustupi Ruskoj Federaciji. – Ukoliko bismo razmislili o ustupanju Kosova i Metohije Ruskoj Federaciji na 99 godina, brigu za očuvanje Kosova i Metohije i sprečavanje stvaranja Velike Albanije bi prepuzela Rusija – kažu u SL. U svom predlogu, oni dalje navode da srpska imovina i rudni resursi na KiM iznose više od 500 milijardi evra, te da bi Srbija mogla da zatraži od Rusije 30 posto prihoda od eksloatacije rudnih bogatstava.

– Ovim sredstvima Srbija bi mogla da vraća spoljni dug, ali i da obezbedi sredstva za pokretanje srpske privrede ili uvoz najsavremenije vojne opreme – kažu u SL. Oni su čak i razmatrali moguće otpore Albanaca zbog dolaska na Kosmet jedne pravoslavne sile.

– Kako bi dolazak vojnika jedne pretežno pravoslavne države mogao da pretstavlja nelagodnost za kosovske Albance, kao većinskog stanovništvo u Pokrajini, mogli bismo da predložimo da se kao garant stabilnosti pošalju vojnici Ruske Federacije islamske veroispovesti. Podsećamo da je lider ruske Republike Čečenije Ramzan Kadirov u više navrata poručivao da je, u slučaju naređenja Vladimira Putina, spreman da sa svojim borcima ode u bilo koji deo sveta i izvrši zadatak – objašnjavaju u ovom Pokretu. Oni dodaju da bi Dolazak Rusa na Kosovo i Metohiju imalo i humanitarni karakter, jer su u ovom trenutku Srbima u Pokrajini krše sva ljudska prava, a često im je ugroženo i pravo na život. – Kako bezbednost i ljudska prava Srba nisu uspeli da obezbede ne NATO ni EULEKS, logično je da Srbija zatraži pomoć od svetske sile koja to može da učini, Rusije – kažu oni. – Prvi korak za sprovođenje ovakvog predloga morao bi da bude poziv Vlade Srbije, predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, da Rusija pomogne zaštiti teritorijalnog suvereniteta Srbije i ponuda da uzmu Kosovo i Metohiju na 99 godina. U skladu sa novom svetskom realnošću, očekivano je da predsednik Vladimir Putin prihvati poziv da pomogne Srbiji na isti način kako je prihvatio apel legalno izabranog sirijskog predsednika Bašara el-Asada za pomoć. Sklapanjem sporazuma sa Rusijom o ustupanju Kosmeta na 99 godina, Srbija bi opet postala suverena zemlja i u budućnosti zadržala svoju južnu pokrajinu kao sastavni deo državne teritorije na koji polaže pravo i istorijski, na osnovu svog Ustava, kao i na osnovu međunarodnog prava – poručuju iz Srpske lige.

(Pravda)

 

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …