Home / TEMA DANA / POPOVIĆ: ĐUKANOVIĆ JE NAJVEĆI SRPSKI ZLOTVOR I PREMA NjEMU SE MORAMO ODNOSITI KAO PREMA NEPRIJATELjU

POPOVIĆ: ĐUKANOVIĆ JE NAJVEĆI SRPSKI ZLOTVOR I PREMA NjEMU SE MORAMO ODNOSITI KAO PREMA NEPRIJATELjU

Snažno podržavam veliki narodni skup koji će se na Trojičin dan održati u Podgorici ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja.

Verujući narod i njegova Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori okupljaju se tog dana da se usprotive otimanju hramova i manastira i najavi progona srpskog pravoslavlja iz ove stare srpske države koju danima najavljuju bezbožni glavari i kriminalci u Podgorici  pod rukovodstvom, pokazalo se sada, najvećeg zlotvora srpskog naroda Mila Đukanovića.

Taj montenegrinski režim po posledicama po srpski narod i njegovu Crkvu, ali i ukupno po srpske interese, pokazao se kao dostojni naslednik svojih istorijskih uzora, nacističkih ustaša, tih najvećih krvnika našeg naroda.

Ne samo što je priznao nezavisno Kosovo i time pljunuo na svu istoriju Crne Gore, sazdanu na kosovskom zavetu i slavi Kneza Lazara i Miloša Obilića, već je počeo da proganja srpski narod iz državnih institucija, da zabranjuje njegovo pismo, njegove pisce, istoriju i kulturu.

Ni takvo nasilje tom kriminalnom režimu nije bilo dovoljno, već sada najavom otimanja hramova Srpske pravoslavne crkve i stvaranja lažne crkve sastavljene od raskolnika, želi da protera i potre hiljadugodišnje prisustvo srpskog pravoslavlja u Crnoj Gori, kojem pripada najveći broj građana te države, nevezano za to da li se izjašnjavaju kao Srbi ili Crnogorci.

On je nasrnuo na naše najveće svetinje u nameri da i manastir Ostrog preda raspopu i kriminalcu Mirašu Dedeiću, da bi skrnavio svete mošti Vasilija Ostroškog.

Nikada u istoriji nisu bili gori odnosi dva bratska naroda i dve države i Srbija prema tome mora da se odnosi na odgovarajući način.

Kada je god mogao kriminalni režim Mila Đukanovića je zabadao nož u leđa Srbiji i Srbima, podržavajući uvek i na svakom mestu naše neprijatelje.

Ovo je poslednji trenutak da Srbija preduzme najenergičnije mere protiv kriminalnog i zlotvorskog podgoričkog režima, jer su ugroženi najdublji interesi našeg naroda, Crkve i države na prostoru gde živimo vekovima.

Nema više praštanja i ćutanja Milu Đukanoviću, i ne može za to biti više nikakvog opravdanja.

On je srpski neprijatelj i prema njemu se moramo odnositi kao prema pravom neprijatelju.

U slučaju da taj antisrpski, srbomrzački i bezbožnički režim u Podgorici usvoji najavljeni Zakon o slobodi veroispovesti, koji znači nasilno otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve, Vlada Srbije mora da prekine sve odnose sa Crnom Gorom, protera njenog ambasadora iz Beograda, a Mila Đukanovića i sve članove Vlade Crne Gore proglasi nepoželjnim osobama u Srbiji.

Srbija mora hitno da o ovom nasilju nad našim narodom i Crkvom u Crnoj Gori obavesti svu međunarodnu zajednicu i međunarodne institucije, kako bi se do kraja pred svetskom javnošću ogolio Đukanovićev kriminalni režim.

Takođe, svi mi ovde u Srbiji moramo čvrsto stati uz svoj stradalni narod i Crkvu u Crnoj Gori, uz jasnu poruku Milu Đukanoviću da mu Srbi neće dopustiti da uništi našu Crkvu, oskrnavi Ostrog i zatre hiljadugodišnje srpstvo Crne Gore.

(izjava Nenada Popovića, ministra u Vladi Republike Srbije i predsednika Srpske narodne partije)

Check Also

VERUOVIĆ: VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA ZBOG DANILA, POKUŠAVA DA GA SPASE (VIDEO)

Razlog zbog kojeg Aleksandar Vučić večeras pravi vanrednu emisiju je pokušaj da spasi sina Andreja …