Home / TEMA DANA / POSLEDICE ĆE BITI UŽASNE: VAŠINGTON SE UPUSTIO U “FRONTALNI NAPAD”, KOJI PRETI DA SE PRETVORI U EKONOMSKU KATASTROFU ZA CEO SVET

POSLEDICE ĆE BITI UŽASNE: VAŠINGTON SE UPUSTIO U “FRONTALNI NAPAD”, KOJI PRETI DA SE PRETVORI U EKONOMSKU KATASTROFU ZA CEO SVET

Izraelski politički ekspert Jakov Kedmi opisao je suštinu američke strategije protiv Kine, koja bi na kraju mogla dovesti do katastrofalnih posledica.

Odnosi Sjedinjenih Država i Kine poslednjih godina teško se mogu nazvati prijateljskim. Vašington, plašeći se brzog rasta kineske ekonomije, ulaže mnogo napora da zaustavi taj proces.

Konkretno, trgovinski rat koji je američki predsednik Donald Tramp pokrenuo prošle godine uključuje povećanje uvoznih carina na kinesku robu. Peking takođe ne stoji po strani, reagujući recipročnim merama.

Politički ekspert Jakov Kedmi skrenuo je pažnju na razliku u pristupu ovoj situaciji u SAD-u i Kini. Dakle, SAD su spremne da učine sve kako bi bile bolje od Kine.

Tako, dok Peking pokušava da manevriše, preferirajući preciznu akciju, Vašington se upustio u “frontalni napad”, koji preti da se pretvori u ekonomsku katastrofu za ceo svet.

„Dok Kina pokušava, bez pogoršanja sukoba, da zadrži svoje prednosti i pozicije, Donald Tramp preduzima nove korake koji mogu da pogoršaju situaciju“, naglasio je Kedmi.

U slučaju da Sjedinjene Države ne napuste svoju agresivnu spoljnu politiku, svet će se suočiti sa globalnim ekonomskim ratom.

U isto vreme, ne samo SAD i Kina, već i drugi predstavnici međunarodne zajednice biće učesnici u njemu.

U ovom scenariju, ishod će biti potpuno drugačiji od onoga na šta Amerikanci računaju. Posledice će biti užasne, rezimirao je ekspert.

(Webtribune.rs)

Check Also

DRAMATIČNO UPOZORENjE KISINDŽERA: SAD HITNO DA SE DOGOVORI SA KINOM I RUSIJOM- U SUPROTNOM DOGODIĆE SE NEŠTO JEZIVO!

Dok Pentagon u poverljivim vežbama simulira rat s Rusijom i Kinom, a Bela kuća namerno …