Home / TEMA DANA / POZADINA ODVAJANJA VOJVODINE OD SRBIJE: Odsecanje svih međunarodnih koridora između Srbije i Rusije, i uspostavljanje kontrole nad Dunavom!

POZADINA ODVAJANJA VOJVODINE OD SRBIJE: Odsecanje svih međunarodnih koridora između Srbije i Rusije, i uspostavljanje kontrole nad Dunavom!

NATO OBNAVLjA „RIMSKO CARSTVO“ U ISTOČNOJ EVROPI

500

  1. Prema Vimeru, na kongresu je javno izrečeno „priznanje“ da su NATO članice svesno ušle uilegalni  rat protiv Savezne republike Jugoslavije, radi primene (i testiranja) novog „NATO strategijskog koncepta“ iz aprila 1999. (čitaj sprečavanja raspada NATO alijanse), nakon što su „omanuli“ da za ovu kriminalnu i ilegalnu akciju obezbede UN i OEBS mandat!?
  2. Vimer u ovom pismu Šrederu, dalje naglašava da je očigledno da NATO ilegalni rat protiv suverene Jugoslavije, kada je NATO prvi put vojno intervenisao van granica alijanse, nije bio, kao što njegovi tvorci naglašavaju, izuzetak zbog specijalnih „okolnosti“, već da je očigledno imao svrhu probnog balona – presedana na koji će se NATO kasnije pozivati po potrebi.

Naravno nije trebalo dugo da potvrdu toga dobijemo u ilegalnom NATO ratu protiv Iraka, Libije, i sada još uvek “neformalnog i neobjavljenog” u Siriji. Jugoslavija 1999 je u mnogo čemu bila probni poligon za vojnu aplikaciju Novog globalističkog (evroatlantskog) poretka.

  1. Na ovoj konferenciji su takođe zadate smernice za proširenje NATO prema istoku, naročito za uspostavljanje prisustva u ruskom „dvorištu“- u oblasti između Baltičkog mora i Anadolije. Drugim rečima uspostavljanja evroatlantske verzije „Rimskog carstva“ (reči Vimera)…
  2. Evroatlantisti su naglasili da u tu svrhu treba Poljsku „opkoliti“ sa severa i juga sa „demokratskim“ državama (čitaj NATO članicama) – dok će Rumuniji i Bugarskoj pripasti „uloga“ da obezbede „zemaljski koridor“ između NATO članica na severu i Turske, južne NATO članice.

Ovde je ključni zaključak konferencije koji razotkriva svu dvoličnost i nečasne namere EU i SAD prema našoj naciji – DA SRBIJA MORA DA BUDE TRAJNO ELIMISANA IZ „EVROPSKOG RAZVOJA“.

Vimer sugeriše da je taj zaključak donešen da bi se u Srbiji, nakon njene političke, ekonomske i vojne dezintegracije, neometano obezbedilo trajno američko (NATO) vojno prisustvo.

SLEDI VOJVODINA: CILj JE ODSECANjE SVIH LEGALNIH MEĐUNARODNIH KORIDORA PREMA IZMEĐU SRBIJE I RUSIJE…

U prilog ovoj tvrdnji ide analiza uglednog „Global Riserč“ analitačara Mahdi Dariusa… „Balkanski front: Zapadni prevrat u Jugoslaviji i Moldaviji“ (6)

On ovde detaljno objašnjava zato je za NATO ključno da „raskomada“ Srbiju do kraja.

Po njemu Srbija je već u svojevrsnom vazdušnom karantinu, čiji nacionalni vazdušni prostor (međunarodni vazdušni koridor) efektivno kontrolišu okolne NATO članice praktično (one)mogućavajući neometani međunardoni vazdušni saobraćaj prema Srbiji.

Zapadno-obaveštajnim „nameštanjem“ referenduma o otcepljenju od SR Jugoslavije u Crnoj Gori, uspeli su da razbiju zajednicu „dve bratske nacije i jednog istog srpskog naroda“, i time odseku Srbiju od mora i naravno slobodonog međunarodnog morskog koridora…

Po Dariusu, sada je Srbiji ostao poslednji legalni međunarodni koridor kojim ona može da se neometano poveže sa drugim državama,  pre svega Rusijom, a to je „Dunavski koridor“ (slobodni međunarodni plovni put). Po njemu to je glavni razlog zašto se poslednjih godina „fanatično“ radi na „kosovizaciji“ Vojvodine i njenom konsekventnom otcepljenju od Srbije. Jer bi se onda – izlaskom nezavisne (evroatlantske) Vojvodine (ili njenim pripajanjem Hrvatskoj ili Mađarskoj-najverovatnije komadanjem i same Vojvodine) trajno uspostavila NATO kontrola nad Dunavskim plovnim putem, odnosno poslednjim slobodnim međunarodnim putem koji je pod zaštitom međunarodnih konvencija – time bi se  Srbija trajno odsekla od „spoljnog sveta“,  i tako efektivno stavila u neku vrstu „međunarodnog geta“.

Ma koliko nekima takva procena zvučala neverovatno – mi svi danas možemo da vidimo da skoro svi „događaji na terenu“ idu upravo u tom smeru!!!

(Facebookreporter)

 

Check Also

UDARNO! „RIO TINTO SU KOLONIZATORI I NEMAN KOJA RUŠI DRŽAVE- ALI IZA PROTESTA STOJE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE!“

Komentarišući tenzije izazvane subotnjim blokadama širom zemlje, reditelj Emir Kusturica ističe da se Rio Tinto …