Home / TEMA DANA / POZNATI RUSKI EKSPERT: Evropska unija neće preživeti 2022. – To što oni rade je neodrživo…

POZNATI RUSKI EKSPERT: Evropska unija neće preživeti 2022. – To što oni rade je neodrživo…

Ruski ekonomista, politikolog Mihail Hazin u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ naveo je znakove da Evropska unija neće preživeti tekuću godinu.

Situacija u zapadnoj ekonomiji može dovesti do toga da Evropska unija neće preživeti ovu godinu u celini, kaže poznati ruski ekonomista Mihail Hazin.

Prema ekspertu, u zapadnom društvu vodi se moćna unutrašnja bitka između tradicionalista i liberalne finansijske elite.

Zbog sloma ove druge usled nastajanja globalne krize, koja će posebno teško pogoditi SAD i EU, pristalice tradicionalne politike i ekonomije usmerene na ostvarivanje nacionalnih interesa na štetu globalizma imaju sve šanse da dođu na vlast.

S obzirom na katastrofalne performanse zapadne, posebno evropske privrede, to bi se moglo dogoditi u narednim mesecima.

„Oprostite, ali imate industrijsku inflaciju u Evropskoj uniji od 40 odsto, a u aprilu je pad prodaje stambenih zgrada bio 16 odsto. Mesečno!

Ovo je katastrofa. Iz tog razloga očekujem veoma ozbiljne promene u zapadnom društvu. Nisam siguran ni da će EU preživeti ovu godinu.

Jednostavno zato što se ova situacija ne može održati. Onima koji kažu da to ne može biti, podsećam na proleće 1991. godine. Ko je tada u SSSR-u mislio da se sve završava? rekao je Hazin.

Položaj i izgledi zapadne ekonomije i model na kome se ona decenijama zasniva, u kombinaciji sa tektonskim pomeranjima u globalnoj politici, stavljaju svet na ivicu velikih promena, smatra ekspert.

Prema Hazinu, razmere nadolazećih promena u narednim godinama su toliko jake da ih danas nije moguće predvideti i realizovati – ostaje samo da se mentalno pripremimo za ovo.

„Imam duboko uverenje: promene kojima smo se približili biće toliko snažne da ih danas ne možemo ni da zamislimo. Ali morate biti psihički spremni za ovo “, rekao je Mihail Hazin u programu Veče sa Vladimirom Solovjovom.

Zapad, smatra ekonomista, namerava da odgovornost za sopstvenu krizu svali na Rusiju.

Prave uzroke katastrofe u vidu posledica sankcija i zastoja liberalnog puta razvoja Zapad tvrdoglavo prećutkuje.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …