Home / TEMA DANA / PREDSEDNIK DSS-a OTKRIO: ZAPAD SKLANJA HARADINAJA DA ZAVRŠE PLANOVE- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

PREDSEDNIK DSS-a OTKRIO: ZAPAD SKLANJA HARADINAJA DA ZAVRŠE PLANOVE- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Poziv Ramušu Haradinaju da u svojstvu osumnjičenog da iskaz Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu politička je odluka promotera kosovske nezavisnosti, ocenjuju u Demokratskoj stranci Srbije.

„Da Ramuš Haradinaj nije do sada već dva puta, 2008. i 2012. godine, od strane Haškog trbunala pravosnažno oslobodjen ranijih optužbi za izvršene ratne zločine, uručivanje poziva Specijalnog suda da da iskaz u svojstvu osumnjičenog bi moglo da se nazove dobrom vešću.

Nesumnjivo je da se radi o političkoj odluci sponzora kosovske secesije i pokušaju da se ukloni, ili makar politički marginalizuje tvrdokorni vodja nekadašnje OVK, danas vodja kosovskih separatista, a prednost da kooperativnijim (Hašimu) Tačiju“, saopšteno je iz DSS-a.

Kako iz te stranke navode, ako Haradinaja i stigne zaslužena kazna, što je sasvim neizvesno, to neće biti zbog zakasnele pravde, već samo zato što predstavlja remetilački faktor brzog nastavka dijaloga o konačnom statusu Kosova, odnosno procesa za koji je naloženo da se završi tako što će Srbija da prizna secesiju Kosova u celini, ili na većem delu teritorije pokrajine, potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma sa kosovskim separatistima.

Predsednik DSS Miloš Jovanović

„To je cilj ne samo SAD, Nemačke, Francuske i drugih zemalja Evropske unije koje su priznale secesiju Kosova, već isto tako i onih koje to do sada nisu, jer bi im sporazum Srbije sa secesionistima i davanje saglasnosti na članstvo Kosova u UN omogućio da i one priznaju otcepljenje Kosova bez ugrožavanja sopstvenih interesa i mogućnosti odbrane od separatističkih tendencija u sopstvenim državama“, navode iz DSS.

Ocenjeno je medjutim da „svi“ gube iz vida, uključujući i srpsku vlast sa Aleksandrom Vučićem, odlučnost srpskog naroda da ne prihvati priznavanje secesije svoje južne pokrajine u bilo kakvoj formi i DSS je uverena da će to biti od presudnog značaja.

(Beta)

Check Also

RUSKI EKSPERT OTKRIO: RAT U DONBASU ĆE OTVORITI VRATA RUSIJI DA UZME POLA UKRAJINE

Ruski vojni ekspert upozorio do čega mogu dovesti provokativne aktivnosti oružanih snaga Ukrajine u Donbasu …