Home / TEMA DANA / PREDSEDNIK DSS-a OTKRIO: ZAPAD SKLANJA HARADINAJA DA ZAVRŠE PLANOVE- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

PREDSEDNIK DSS-a OTKRIO: ZAPAD SKLANJA HARADINAJA DA ZAVRŠE PLANOVE- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Poziv Ramušu Haradinaju da u svojstvu osumnjičenog da iskaz Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu politička je odluka promotera kosovske nezavisnosti, ocenjuju u Demokratskoj stranci Srbije.

„Da Ramuš Haradinaj nije do sada već dva puta, 2008. i 2012. godine, od strane Haškog trbunala pravosnažno oslobodjen ranijih optužbi za izvršene ratne zločine, uručivanje poziva Specijalnog suda da da iskaz u svojstvu osumnjičenog bi moglo da se nazove dobrom vešću.

Nesumnjivo je da se radi o političkoj odluci sponzora kosovske secesije i pokušaju da se ukloni, ili makar politički marginalizuje tvrdokorni vodja nekadašnje OVK, danas vodja kosovskih separatista, a prednost da kooperativnijim (Hašimu) Tačiju“, saopšteno je iz DSS-a.

Kako iz te stranke navode, ako Haradinaja i stigne zaslužena kazna, što je sasvim neizvesno, to neće biti zbog zakasnele pravde, već samo zato što predstavlja remetilački faktor brzog nastavka dijaloga o konačnom statusu Kosova, odnosno procesa za koji je naloženo da se završi tako što će Srbija da prizna secesiju Kosova u celini, ili na većem delu teritorije pokrajine, potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma sa kosovskim separatistima.

Predsednik DSS Miloš Jovanović

„To je cilj ne samo SAD, Nemačke, Francuske i drugih zemalja Evropske unije koje su priznale secesiju Kosova, već isto tako i onih koje to do sada nisu, jer bi im sporazum Srbije sa secesionistima i davanje saglasnosti na članstvo Kosova u UN omogućio da i one priznaju otcepljenje Kosova bez ugrožavanja sopstvenih interesa i mogućnosti odbrane od separatističkih tendencija u sopstvenim državama“, navode iz DSS.

Ocenjeno je medjutim da „svi“ gube iz vida, uključujući i srpsku vlast sa Aleksandrom Vučićem, odlučnost srpskog naroda da ne prihvati priznavanje secesije svoje južne pokrajine u bilo kakvoj formi i DSS je uverena da će to biti od presudnog značaja.

(Beta)

Check Also

LEGIJA U INTERVJUU: „PERIŠIĆ SE PRODAO ZA KILO JAGNJETINE, DRAŽE MI JE DA BUDEM UBICA, NEGO IZDAJNIK SVOG NARODA“

Milorad Ulemek, koji je osuđen na višegodišnju robiju zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, udario je …