Home / TEMA DANA / PREKRIVALI TRAGOVE PLJAČKE: EVO KOJE KRIV ZA SERIJU EKSPLOZIJA U ČAČKU! (VIDEO)

PREKRIVALI TRAGOVE PLJAČKE: EVO KOJE KRIV ZA SERIJU EKSPLOZIJA U ČAČKU! (VIDEO)

Predsednik Srpskog pokreta Dveri predao je danas Ministarstvu odbrane zahtev za hitno utvrđivanje odgovornosti svih nadležnih za seriju eksplozija u kompaniji namenske proizvodnje „Sloboda“ iz Čačka.

„Ako ne dobijemo odgovor šta se dešavalo u kompaniji ‘Sloboda’ koja je u nadležnosti ovog ministarstva, to će tek biti katastrofa“, izjavio je Obradović ispre zgrade Ministarstva odbrane.

On je naglasio da se mora dobiti objašnjenje šta se desilo, jer „nije normalno da budu tri velike eksplozije u 15 dana“.

„Ako izostane odgovor, to znači da kriju – ili nesposobnost nesposobnost kadrova koje je postavila Srpska napredna stranka (SNS), ili pljačku koja se želi sakriti možda i izazvanom eksplozijom o čemu se priča“, ocenio je Obradović.

On je naglasio da Dveri neće odustati dok se ne rasvetli šta se dešavalo u kompaniji „Sloboda“ i dodao da bi bilo dobro da obezbeđenje te kompanije preuzme vojska, jer bi to sigurno „uvećalo disciplinu“.

Predsednik Gradskog odbora tog pokreta u Čačku Milan Roganović je rekao da je neophodna smena rukovodstva kompanije „Sloboda“, kao i da SNS prestane sa stranačkim zapošljavanjem.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, komentarišući svoje razgovora u vezi Kosova i Metohije sa Predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, izjavio je i da „ništa ne podržava u radu predsednika

države Aleksandra Vučića“ i naglasio da rešenje za Kosovo mora biti u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Ja sam žestok opozicionar ovoj vlasti, ali kao Srbin i predsednik patriotske organizacije imam obavezu da razgovaram o Kosovu, kao najvažnijem nacionalnom i državnom pitanju, ali ne dajem nikakvo poverenje ovoj vlasti, s obzirom da znamo šta je radila proteklih devet godina“, rekao je Obradović.

Govoreći ispred zgrade Ministarstva odbrane, gde je predao zahtev da se utvrdi odgovornost za eksplozije u kompaniji „Sloboda“ iz Čačka, rekao je da se ništa nije promenilo u njegovom odnosu prema Vučiću posle nedavnog sastanka predsednika s nekima od stranaka na kojem je i on učestvovao i potom ocenio da je taj razgovor bio „konstruktivan“.

Obradović je rekao da tokom tog sastanka ipak nije dobio odgovor kakav je stav vlasti, osim da neće priznati nezavisnost Kosova što su „govorili i pre potpisivanja Briselskog i Vašingtonskog sporazuma“.

(srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …