Home / TEMA DANA / PRELEVIĆ OTKRIO ŠOKANTNE PODATKE: SNIMAK NIJE SKRAĆEN, NEGO MONTIRAN.. KOMPLETAN SNIMAK UBISTVA IMA JEDINO VUČIĆ

PRELEVIĆ OTKRIO ŠOKANTNE PODATKE: SNIMAK NIJE SKRAĆEN, NEGO MONTIRAN.. KOMPLETAN SNIMAK UBISTVA IMA JEDINO VUČIĆ

Nije snimak skraćen nego je montiran tako da se važno ne vidi a nevažno vidi. Tako da u stvari liči na Drugi dnevnik RTS-a.

To je očiti primer gde su sud i tužilaštvo, a gde su Babić i vlast – kaže za Danas Božo Prelević, advokat porodice Gligorijević, čija je supruga, odnosno majka Stanika Gligorijević poginula na naplatnoj rampi Doljevac 31. januara.

Prelević ističe da je uništavanje dokaza „za obične smrtnike“ krivično delo. Kaže da je reagovao u vezi montiranog snimka, ali bez efekta.

– Reagovao sam, ali kad nemate dokaz koji je kod predsednika, sužene su vam moći jer zakon nije jednak za sve – napominje Prelević, aludirajući na to da kompletan snimak nesreće ima jedino predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je to i potvrdio nudeći porodici Gligorijević da ga pogleda, ističući da je snimak „grozan“.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović kaže za Danas da je u ime Pokreta javno pozvao kolege iz Saveza za Srbiju, PSG, Ne davimo Beograd i ostale opozicione stranke, da daju rok režimu da do 14. januara 2020. dostavi autentični snimak ubistva na naplatnoj rampi u Doljevcu.

– Ukoliko do tog roka ne dostave sakriveni deo, u kome se vidi počinilac krivičnog dela, predložio sam da ga zajedno sami potražimo. Kako Vučić i po kom osnovu ima snimak, a sud ga nema? Da li je on tužilac, sudija? Ne, on je saučesnik u prikrivanju krivičnog dela i dokaznih materijala. Ko je on da sudi da je snimak „grozan“ i da bolje da ga ne vidimo – ističe Veselinović. On dodaje da Vučić, „kao ni njegov ministar odbrane Aleksandar Vulin“, nisu videli strahote rata.

– Za to vreme groznih scena ratnih strahota jedan je glumio bolest, a drugi se kućio. Zar te „junačine“ iz Knez Mihailove i majčinih i tetkinih toplih soba da nam sole pamet? Poručujem im – gospodo, dosta glumatanja – naglašava Veselinović.

Stefanović: Nije tačno da nedostaju dva minuta

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je juče da nije tačna informacija da na snimku nesreće kod naplatne rampe Doljevac, koji je dostavljen Tužilaštvu, nedostaju dva minuta. Kako kaže, iz Uprave saobraćajne policije su se čuli i sa tužiocem iz Niša i tužilac tvrdi da je to lažna i zloupotrebljena izjava.

(Danas.rs)

Check Also

TAJNE SLUŽBE ZAPADA VRAĆAJU NAVALjNOG U MOSKVU DA POKUŠAJU SA NOVOM OBOJENOM REVOLUCIJOM

Autor: Prof. dr Srđan PERIŠIĆ, geopolitikolog Ruski opozicionar Aleksej Navaljni je već pet meseci u središtu odnosa …