Home / TEMA DANA / PREOKRET U DONJECKU: Tajne službe Ukrajine nisu same likvidirale Zaharčenka

PREOKRET U DONJECKU: Tajne službe Ukrajine nisu same likvidirale Zaharčenka

Prema rečima zamenika ministra odbrane i portparola odbrane Donjecke Narodne Republike Eduarda Basurina, SAD su možda učestvovale u atentatnu na šefa Donjecke Narodne Republike Zaharčenka izveštavaju ruski mediji.

Prema rečima Eduarda Basurina, ubistvo Zaharčenka se odigralo “pod regulativom SAD-a.“

“SAD su bile direktno umešane u to,“ rekao je Basurin.

Komandant operativne komande Donjekca je rekao, govoreći na ruskom televizijskom kanalu, da je glavni cilj počinilaca to da destabilizuju samoproklamovanu republiku i situaciju u vojnoj zoni.

Čak se obratio i ukrajinskim vlastima i Petru Porošenku konkretno, rekavši da oni nisu mogli da učine ništa povodom toga, za to nisu bili dovoljno sposobni pa im je pomogla CIA.

“To je bilo unapred planirano ubistvo, isplanirano od strane ukrajinskih specijalnih službi i organizovano od strane SAD-a. Želeo bih da kažem ukrajinskom predsedniku Porošenkui: scenario koji ste skovali zajedno sa ubistvom će propasti,“ rekao je Basurin.

“Mi stražarimo na granicama naše republike,“ rekao je on, dodajući da vlasti Donjecka imaju potpunu kontrolu nad situacijom u narodnoj republici nakon atenata na Zaharčenka.

“Još jednom naglašavam da imamo dovoljno sredstava da se odupremo ukrajinskoj agresiji protiv ljudi koji žive u slobodnoj državi – DNR-u, i učinićemo sve da ne dozvolimo da umre još civila.“

Lider samoproklamovane Donjecke Narodne Republike (DNR) u istočnoj Ukrajini, Aleksandar Zaharčenko, ubijen je u petak u eksploziji u restoranu u Donjecku, rekao je za Sputnik lokalni izvor bezbednosti.

Webtribune.rs

Check Also

DR TIODOROVIĆ U INTERVJUU O UVOĐENJU POLICIJSKOG ČASA..

– Treba reći da se najveći deo stanovništva ponaša odgovorno, drži distancu, nosi maske, neki …