Home / TEMA DANA / PRESTROJAVANJE: IZRAEL SKLAPA SAVEZ SA RUSIJOM?! Netenijahu došao na noge Putinu, zbog ulaska ruskih trupa u Siriju !

PRESTROJAVANJE: IZRAEL SKLAPA SAVEZ SA RUSIJOM?! Netenijahu došao na noge Putinu, zbog ulaska ruskih trupa u Siriju !

putin- netanijahu
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Sirija ne želi da ratuje sa Izraelom i osudio artiljerijske incidente na Golanskoj visoravni.

„Što se tiče granatiranja, znamo za to i osuđujemo taj događaj. Koliko ja znam, ispaljeni si improvizovani raketni projektili“, rekao je ruski predsednik u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom.

Putin je naglasio da će odnos Rusije prema dešavanjima na Bliskom istoku uvek biti odgovoran.

„Mnogo ljudi iz bivšeg Sovjetskog Saveza živi u Izraelu i to vrši poseban uticaj na naše međudržavne odnose. Svi potezi Rusije u tom regionu uvek će biti odgovorni“, rekao je ruski predsednik.

Netanijahu je rekao da je došao u posetu Moskvi zbog bojazni da se situacija na Bliskom istoku pogoršava, preneo je TASS.

„Izrael i Rusija imaju zajednički interes da se osigura stabilnost na Bliskom istoku. Došao sam ovde zbog komplikovane bezbednosne situacije, koja se još više komplikuje“, rekao je izraelski premijer.

Izraelski analitički portali navode da odlazak visoke izraelske delegacije u Moskvu za cilj izbegavanje sukoba ruskih i izraelskih aviona iznad Sirije i slanje poruke Vašingtonu da Izrael više ne veruje da SAD štite njegove interese u sferi bezbednosti.

(Vaseljenska.com)

Check Also

NEPREDVIĐEN ZAOKRET DOLAZI IZ AUSTRIJE: NOVINARI SMATRAJU DA SU NAVALJNOG OTROVALE ZAPADNE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE

Novinari austrijskog lista Contra Magazin smatraju da su slučaj trovanja ruskog, opozicionog aktiviste Alekseja Navaljnog …