Home / TEMA DANA / PRESTROJAVANJE PRED UDAR: RUSI DOSTAVILI IRANU SISTEM KOJI OBARA NEVIDLJIVE AVIONE!

PRESTROJAVANJE PRED UDAR: RUSI DOSTAVILI IRANU SISTEM KOJI OBARA NEVIDLJIVE AVIONE!

Vašington se plaši da je Moskva Iranu dostavila radarski sistem „Struna-1“ koji vidi i nevidljive NATO avione! Pentagon je besan na Moskvu jer Iranci sada mogu da žestoko uzvrate na svaki pokušaj bombardovanja njihove zemlje!

Pojedini američki mediji pišu da je gotovo izvesno da Iran poseduje ovaj moćni PVO sistem. Najdalje je u svojoj analizi otišao američki list „Nešnal interst“ koji je posvetio velik prostor ruskom radaru „Struna-1“.

On ga naziva pretnjom za nevidljive avione država NATO, a kao glavnu razliku ovog sistema u odnosu na druge radare navodi to što je „Struna 1″ bistatičan, što zbači da se prijemnik i predajnik nalaze se na udaljenosti jedan od drugog, što omogućava bolji otpor avionima koji su opremljeni radarskom zaštitom.“

Sistem može obuhvatati do deset pari kula sa prijemnicima i predajnicima na međusobnom rastojanju od 50 kilometara.

On je efikasan protiv aviona koji lete na niskoj visini, iako većina radara oseća poteškoće u takvim situacijama, navodi list.

U isto vreme visina detekcija iznosi sedam kilometara, što je manje od tradicionalnih radara.

Pri tome, kako naglašava list, posebno su ranjivi pred ruskim radarima ofanzivni avioni protivnika koji moraju da dejstvuju u zoni dejstvija radarskog sistema.

Kako se navodi u tekstu, „Struna-1“ ima niz nedostataka koji ne omogućavaju da se koriste kao zamena tradicionalnim radarima, ali u kombinaciji s njim ona može napraviti dosta problema protivnika.

Istina, mediji pišu i da Teheran nije javno pokazao da ima ovaj sistem, pa se medijski jestrabovi, ali i oni u Vašingtonu, nadaju da su informacije kako Iranci imaju Strunu samo priča, a ne realnost!

(Mediji)

Check Also

KURTI SPREMA NOVI NAPAD! VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA ZA 48 SATI ZAŠTITI SRBE!

Obaveštajci upozoravaju da će Aljbin Kurti najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever Kosova! Naša …