Home / TEMA DANA / Prof. Mijalkovski: „Kad se Rusiji i Srbima na Kosovu desi „Mančester“, Zapad to zove incidentom!“

Prof. Mijalkovski: „Kad se Rusiji i Srbima na Kosovu desi „Mančester“, Zapad to zove incidentom!“

500

Profesor Fakulteta bezbednosti Milan Mijalkovski kaže da će napad u Mančesteru biti teroristički ako to zvanično kaže Vlada Velike Britanije.

On je za “Sputnjik” naveo da “kako oni posmatraju ono što se dešava malobrojnim Srbima na KiM, tako ja tumačim napad u Mančesteru — etnički motivisan incident”.

Da bi eliminisali da u budućnosti ne bude takvih etnički motivisanih napada među Britancima, njihova vlast bi trebalo da se angažuje da u što boljem smislu integriše pojedince u njihov sistem i onda će takva opasnost biti otklonjena, objašnjava Mijalkovski.

Podseća da je, kada se dogodio teroristički napad u Rusiji, za Zapad to bio incident.

„Pa i ovo je isto incident, to je uradio neki musliman koji je nezadovoljan.

Možda je ubica, možda je samoubica, nije važno, ali napada najosetljiviju kategoriju stanovništva s ciljem da zastraši, da skrene pažnju na nepovoljan položaj pojedinaca i da na taj način zainteresuje britansku vlast za njihova prava“, kaže Mijalkovski.

On ukazuje na to da je napad pre svega iznenađenje za britanske službe i dodaje da će se slični napadi sukcesivno ponavljati u narednom periodu. Teroristi su i ranije pokušavali da napadaju, ali su britanske službe bile efikasne.

„Sprečili su na desetine terorističkih napada koji bi možda bili čak i pogubniji od ovog koji se desio u Mančesteru“, kaže Mijalkovski.
Što se tiče odnosa Britanaca prema migrantima, on se neće promeniti. London već ima restriktivnu politiku.

„Međutim, Britanija će biti meta napada migranata i terorista sve dok imaju dvostruke standarde prema terorizmu, jer ne mogu oni da smatraju da je terorizam samo ono što ugrožava britanski interes ili interes njihovih saveznika“, kaže Mijalkovski.

(sputniknews.com)

 

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …