Home / TEMA DANA / RAT UVELIKO TRAJE! AMERI POSLALI 39 AVIONA NA RUSKU BAZU U SIRIJI, ALI I NA RUSIJU! Moskva čak 12 puta dizala Suhoje i Migove! (VIDEO)

RAT UVELIKO TRAJE! AMERI POSLALI 39 AVIONA NA RUSKU BAZU U SIRIJI, ALI I NA RUSIJU! Moskva čak 12 puta dizala Suhoje i Migove! (VIDEO)

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, samo u poslednjih sedam dana oko granica zemlje, kao i u blizini ruskih baza u Siriji primećeno jer 39 stranih letelica. Ruski lovci su poletali 12 puta kako ne bi dozvolili kršenje pravila.

Najnovija provokacija stigla je kada je američki vojni avion je izvršio izviđački let nedaleko od baze Vojno-pomorske flote Rusije u sirijskoj luci Tartus, navodi se u izveštaju vazduhoplovnog resursa „Plejn radar“.

Patrolni protivpodmornički avion američke mornarice P-8A „Posejdon“, broj 169329, poleteo je sa NATO vazdušne baze Sigonela na ostrvu Sicilija. U 12.10 letelica je primećena u istočnom delu Sredozemnog mora. Let se odvijao na visini od 9,4 kilometra, brzinom od 946,2 kilometra na sat.

U 12.15 časova po moskovskom vremenu avion se nalazio na području Tartusa.

U poslednje vreme se strane bespilotne letelice i izviđački avioni sve češće pojavljuju u blizini Rusije i ruskih baza u Siriji.

Uprkos pozivima Ministarstva odbrane, Pentagon odbija da zaustavi izviđačke operacije oko ruskih granica.

Pogledajte video:

(Pravda)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …