Home / TEMA DANA / RAZMISLITE O OVOM: Ukrajinci bacili poslanika u kontejner! (VIDEO)

RAZMISLITE O OVOM: Ukrajinci bacili poslanika u kontejner! (VIDEO)

Tri ultra-desničara zgrabila su danas parlamentarca Vitalija Žuravskog, ubacili ga u kantu za đubre i zatvorili poklopac na očigled oko 500 nacionalista koji su protestovali kod zgrade Vrhovne rade u Kijevu, javila je ruska novinska agencija Itar Tas s.

Žuravski iz redova Partije regiona, član Ukrajinske akademije političkih nauka, bivši zamenik gradonačelnik Kijeva i savetnik bivšeg predsednika Viktora Janukoviča, malo pre današnjeg incidenta, kako prenosi agencija, govorio je „uzvišenim rečima“ o poštovanju evropskih vrednosti pošto je bio poznat je kao „štićenik evropske Ukrajine“.

Evropski parlament većinom glasova danas je ratifikovao sporazum o pridruživanju Ukrajine Evropskoj uniji, dok su povezani video-linkom u isto vreme i poslanici ukrajinskog parlamenta – Vrhovne rade, ratifikovali isti dokument.

Ranije danas, aktivisti radikalnih partija Sektor desno, Volija i AutoMajdan zapalili su automobilske gume ispred zgrade ukrajinskog parlamenta preteći da će ih sve zapaliti u zgradi ukolilko Vrhovna rada bude oklevala sa donošenjem zakon o lustraciji.

„Ratifikacija Sporazuma o pridruživanju nikada neće zaseniti neophodnost donošenja zakona o lustraciji. Doneli smo gume ovde da demonstriramo parlamentarcima da, ukoliko oni ne glasaju za zakon o lustraciji, pokazaćemo im šta je prava lustracija“, naveo je jedan od aktivista.

(Tanjug)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …