Home / TEMA DANA / REVOLUCIJA NA BOJNOM POLJU! PREDSTAVLJEN K-17: Rusi prave tenk na točkovima! (VIDEO)

REVOLUCIJA NA BOJNOM POLJU! PREDSTAVLJEN K-17: Rusi prave tenk na točkovima! (VIDEO)

U najskorije vreme biće razvijen tenk na platformi sa točkovima „Bumerang“, izjavio je generalni direktor ruske Vojno-industrijske kompanije Aleksandar Krasovicki.

– U planu nam je da napravimo tenk na točkovima, rekao je Krasovicki za TV Zvezdu.

Krasovicki je istakao da će to, u principu, biti realizacija praktičnog znanja na istoj platformi Bumerang.

– Uskoro ćemo moći da razgovaramo o ovome, dodao je on.

Krasovicki je ranije izjavio da nema direktnih konkurenata za najnoviji ruski oklopni transporter Bumerang, koji je razvio vojno-industrijski kompleks, a koji je prvi put demonstriran na Paradi u Moskvi 9. maja 2015. godine, i da on predstavlja prodor u inženjerskom razmišljanju.

Perspektivna pešadijska borbena vozila na platformi Bumerang predstavljena su prošle godine na vojnoj paradi na Crvenom trgu u čast 72. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

Bumerang je teško smestiti u bilo koju postojeću klasu vozila. Platforma omogućava kreiranje velikog broja različitih transportnih i borbenih vozila na istoj osnovi, a do priloga TV Zvezde, ni izloženim primercima na sajmovima i vojnim paradama niko nije imao priliku da priđe.

Na reportaži možete da vidite unutrašnjost vozila i surovo testiranje u „okruženju približnom borbenim uslovima“, a testu je podvrgnuta i motorika i sistemi za kontrolu vatre.

Testirano vozilo, borbeni transporter K-17 izrađen na Bumeragnu naoružan je navođenim protivtenkovskim raketnim sistemom, 30-milimetarskim topom i mitraljezom kalibra 7,62mm.

Vozilo je opremljeno najsavremenijim odbrambenim sistemima koji su u stanju ne samo da rano primete pretnje, već i da proračunaju odgovarajuće kontra-mere, kao i sistemima za elektronsko ometanje, koji mogu da neutrališu čak i detonatore nagaznih mina.


Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …