Home / TEMA DANA / „RS će propasti ako bude nemira i podela među Srbima, Srbi moraju ostati snažni i jedinstveni kako bi sprečili nametanje novog rata!“

„RS će propasti ako bude nemira i podela među Srbima, Srbi moraju ostati snažni i jedinstveni kako bi sprečili nametanje novog rata!“

seseljSrpska radikalna stranka je veoma zabrinuta zbog situacije u Republici Srpskoj i zbog činjenice da zapadne sile i njihove obaveštajne službe imaju sve više upliva kod dela političara iz Republike Srpske, kako kod onih koji su na vlasti u samoj Bosni i Hercegovini, tako i kod onih koji su opozicija u Republici Srpskoj, poručuju iz te stranke.

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u sedištu Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je objasnio da srpski radikali nisu zadovoljni Dodikovom unutrašnjom ekonomskom, socijalnom, kulturnom, obrazovnom i zdravstvenom politikom ali da smatraju da nijedan častan Srbin ne sme da dozvoli da bude oruđe u rukama srpskih neprijatelja.

Šešelj je upozorio da će Republika Srpska propasti ukoliko dođe do nemira i podela među Srbima.

On je naveo da je namera Zapada da se Republika Srpska uruši i uključi u unitarnu Bosnu i Hercegovinu.

Lider radikala je istakao da bi za stabilnost Republike Srpske najbolje bilo da je sklopljena koalicija između Stranke nezavisnih socijaldemokrata i Srpske demokratske stranke ali to se, nažalost, nije dogodilo.

U trenutnoj situaciji Srpska radikalna stranka podržava Milorada Dodika i zbog toga je uključena u vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj.

Dodika podržavamo zbog toga što odlučno i na svakom koraku brani Republiku Srpsku i zbog toga što se čvrsto povezao sa Rusijom i što je Rusija danas najvažniji oslonac Republike Srpske.

Šešelj je upozorio celokupno srpsko stanovništvo Republike Srpske da vodi računa o daljim potezima, da čuva jedinstvo i da spreči da postane instrument u rukama zapadnih obaveštajnih službi i ostalih srpskih neprijatelja.

On je naveo da će svaki unutrašnji sukob biti iskorišćen od strane srpskih neprijatelja.

Srbi moraju ostati snažni i jedinstveni i moraju da pređu preko političkih razmirica u Republici Srpskoj.

– Jedino na takav način će biti u stanju da izbegnu nametanje novog rata u uslovima u kojima su najmanje spremni da takav rat vode – objasnio je Šešelj.

(Pravda)

Check Also

BLIŽI SE RAT NA DALEKOM ISTOKU: KAD POČINJE SUKOB KINE I SAD OKO TAJVANA?!

Neočekivano koliko i obeshrabrujuće, američki i kineski mediji došli su do konsenzusa koji nisu tražili. …