Home / TEMA DANA / RUSI OD KRIMA NAPRAVILI NEOSVOJIVU TVRĐAVU! NATO GENERAL, Bridlav: „Raspored snaga je sada na našu štetu!“

RUSI OD KRIMA NAPRAVILI NEOSVOJIVU TVRĐAVU! NATO GENERAL, Bridlav: „Raspored snaga je sada na našu štetu!“

Prisajedinjenje Krima Rusiji potpuno je izmenilo raspored snaga na Crnom moru i to na štetu NATO – ocenio je general Filip Bridlav.

bridlav- filip

Glavnokomandujući snagama zapadne vojne alijanse u Evropi istovremeno se požalio da rusko naoružanje na Krimu predstavlja pretnju svakom prisustvu njenih brodova u tom delu sveta.

Ukazao je da su „suštinske promene povezane sa raspoređivanjem na Krimu ruskih dalekometnih zenitnih udarnih sistema”, pa naglasio:

„Ti sistemi – počev od zenitno-raketnih, koji drže u dometu bezmalo polovinu Crnog mora, do sistema za atakovanje kopnenih ciljeva instaliranih duž cele obale – pretvorili su Krim u moćan placdarm za projektovanje (ruske) moći u regionu”.

Bridlav je skrenuo pažnju i na profesionalizam pripadnika ruskih oružanih snaga. Za primer je naveo letove ruskih aviona iznad američkih brodova u Crnom moru:

„Videli smo razne forme koordinacije njihovih dejstava u Crnom moru. I, za većinu tih dejstava možemo reći da su bila profesionalna”.

Oleg Belavencev, ovlašćeni predstavnik Vladimira Putina na Krimu, 19. februara je poluostrvo nazvao „neosvojivom tvrđavom” i dodao: „Preduzeli smo mere bez presedana da osnažimo odbranu poluostrva”.

(Fakti)

 

Check Also

BOŠKO OBRADOVIĆ IZNEO ZASTRAŠUJUĆE PODATKE! (VIDEO)

„Bez obzira da li je Aleksandar Vučić završio zbog srčanih problema na VMA, ili da …