Home / TEMA DANA / RUSI OD KRIMA NAPRAVILI NEOSVOJIVU TVRĐAVU! NATO GENERAL, Bridlav: „Raspored snaga je sada na našu štetu!“

RUSI OD KRIMA NAPRAVILI NEOSVOJIVU TVRĐAVU! NATO GENERAL, Bridlav: „Raspored snaga je sada na našu štetu!“

Prisajedinjenje Krima Rusiji potpuno je izmenilo raspored snaga na Crnom moru i to na štetu NATO – ocenio je general Filip Bridlav.

bridlav- filip

Glavnokomandujući snagama zapadne vojne alijanse u Evropi istovremeno se požalio da rusko naoružanje na Krimu predstavlja pretnju svakom prisustvu njenih brodova u tom delu sveta.

Ukazao je da su „suštinske promene povezane sa raspoređivanjem na Krimu ruskih dalekometnih zenitnih udarnih sistema”, pa naglasio:

„Ti sistemi – počev od zenitno-raketnih, koji drže u dometu bezmalo polovinu Crnog mora, do sistema za atakovanje kopnenih ciljeva instaliranih duž cele obale – pretvorili su Krim u moćan placdarm za projektovanje (ruske) moći u regionu”.

Bridlav je skrenuo pažnju i na profesionalizam pripadnika ruskih oružanih snaga. Za primer je naveo letove ruskih aviona iznad američkih brodova u Crnom moru:

„Videli smo razne forme koordinacije njihovih dejstava u Crnom moru. I, za većinu tih dejstava možemo reći da su bila profesionalna”.

Oleg Belavencev, ovlašćeni predstavnik Vladimira Putina na Krimu, 19. februara je poluostrvo nazvao „neosvojivom tvrđavom” i dodao: „Preduzeli smo mere bez presedana da osnažimo odbranu poluostrva”.

(Fakti)

 

Check Also

ŠOK INTERVJU BIVŠEG VOĐE FRANCUSKIH SPECIJALACA O KORONI: FRANCUSKI OBAVEŠTAJCI SU JOŠ U DECEMBRU..

Sada sam relativno dobro. Čudno je što još nije sve gotovo. I dalje, s vremena …