Home / TEMA DANA / RUSI SPREMAJU IZNENADNI UDAR: 36 ruskih ratnih brodova raspoređeno u Evropi..!

RUSI SPREMAJU IZNENADNI UDAR: 36 ruskih ratnih brodova raspoređeno u Evropi..!

Ukupno 36 ruskih ratnih brodova i pomoćnih brodova je poslato ka Evropi, u jednoj od najvećih vojnih vežbi koja se desila u toku više od jedne decenije.

Severna flota je započela iznenadnu vežbu u cilju suprotstavljanja potencijalnom ratu sa Evropom.

Ukupno 36 ratnih brodova i pomoćnih brodova je trenutno na svom putu do Barencovog mora. Takođe, oko 20 aviona je u vazduhu. Duž obale poluostrva Kola, raspoređeno je više od 150 različitih raketnih i artiljerijskih oružanih sistema i posebne opreme.

Veća područja u Barencovom moru su sada zatvorena za civilni transport i prelete civilnih putničkih aviona. Vežba će trajati do kraja sledeće nedelje.

Pres služba Severne flote objašnjava da će vežba biti usmerena na odbranu kako bi se borili protiv velikog neprijateljskog napada. Flota će sprovesti pucanje sa različitim pomorskim oružjem, uključujući lansiranje krsterećih raketa, mina i torpeda, i drugih raketa.

Bez navođenja klasa ili imena, Severna flota kaže da učestvuju i nuklearne i dizel podmornice.

Portparol pres službe u vojnom Udruženom štabu Norveške, major Brinjar Storda kaže da Norveška nije obaveštena o pomorskoj vežbi.

“Ruske snage na severu su tokom vremena imale relativno visok nivo aktivnosti u različitim oblastima, što je nešto na šta imaju sva prava da rade u okviru svoje teritorije i  međunarodnim vodama i vazdušnom prostoru.“

Major Stordal kaže da se ruske vojne aktivnosti u oblastima blizu Norveške svakako nadgledaju kako bi se “održalo zadovoljavajuće razumevanje situacije.“

Severna flota, sa sedištem u gradu Severnomorsk na severu Murmanske oblasti, je najveća od četiri ruske flote.

Webtribune.rs

Check Also

SRĐA TRIFKOVIĆ: ZNA VUČIĆ JAKO DOBRO ŠTA I KAD TREBA DA POTPIŠE (VIDEO)

Srđa Trifković je u intervjuu za Helm kast izneo precizne insajderske podatke o Vučićevoj ekvilibristici …