Home / TEMA DANA / RUSI UŠLI U UKRAJINU?! Više od 20 tenkova, 10 artiljerijskih sistema i 15 kamiona sa borcima prešlo granicu!

RUSI UŠLI U UKRAJINU?! Više od 20 tenkova, 10 artiljerijskih sistema i 15 kamiona sa borcima prešlo granicu!

Tokom poslednjih dana, uprkos sporazumu postignutom u Minsku, vojna oprema i municija je prešla iz Rusije u Ukrajinu, izajvio je portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko, preneo je Rojters.

rusija vojska08

Više od 20 tenkova, 10 artiljerijskih sistema i 15 kamiona je ušlo (u zemlju) i kreću se ka Novoazovsku, rekao je Lisenko i dodao da su autobusi bili puni boraca iz Rusije, koji su, takođe, prešli granicu sa Ukrajinom.

Ustanici samoproglašene Donjecke Narodne Republike stavili su pod svoju kontrolu dva poslednja izlazna punkta iz Debaljceva, saopštio je štab ustanika DNR, preneo je Sputnjik.

– U noći između četvrtka i petka dva poslednja velika puta iz Debaljceva stavljena su pod kontrolu. Između ostalog, uzet je pod kontrolu takozvani ”krst” – raskrsnica na ulazu u Debaljcevo sa strane Ugljegorska koji su ukrajinske snage bezbednosti pretvorili u svoj važni kontrolni punkt – citiraju RIA Novosti reči predstavnika DNR.

– Osim toga, pod kontrolu je stavljeno selo Novogrigorovka, severno od Debaljceva, kroz koji je prolazio rezervni put za Artjomsk. Kroz to selo su se iz Debaljceva povlačili ostaci snaga bezbednosti. Sada im je put u potpunosti zatvoren – saopštio je izvor.

Sukobi u istočnoj Ukrajini danas su nastavljeni uprkos novim evropskim naporima da se se osigura primirje.

Ukrajinska vojska je saopštila da su proruske snage u protekla 24 sata napale položaje vladinih snaga 49 puta, koristeći rakete, artiljeriju i oklopna vozila, preneo je Rojters.

rusija vojska16

Portparol ukrajinske vojske Anatolij Stelmah rekao je da broj napada pokazuje da proruske snage ne žele u potpunosti da utihnu svoje oružje.

On je rekao da su registrovana granatiranja u okrugu Mariupolj – teritorija na Azovskom moru koja je uglavnom pod kontrolom vladinih snaga – za koju Kijev strahuje da bi mogla postati meta sledeće ofanzive proruskih snaga.

Proruske snage optužile su vladine snage za stalne napade na stambene oblasti Donjecka. Jedna žena je poginula u jučerašnjem granatiranju , saopštila je pres služba proruskih snaga.

(Tanjug)

Check Also

NOVA ZARIŠTA: VRAĆAJU SE ZABRANE I PONOVO SE UVODI KARANTIN

Nova žarišta u južnokorejskoj porestonici Seulu vlasti su proglasile “kriznom situacijom” i ponovo uvele pojedina …