Home / TEMA DANA / RUSIJA PODIGLA ARMIJU! Obezbeđuju se granice Ruske federacije, na zapad poslato 340.000 vojnika- Da li Rusija očekuje napad? (VIDEO)

RUSIJA PODIGLA ARMIJU! Obezbeđuju se granice Ruske federacije, na zapad poslato 340.000 vojnika- Da li Rusija očekuje napad? (VIDEO)

rusija- tenkovi- vojnici

U 2017. godini rusko ministarstvo odbrane je započelo sa dopremanjem velike količine naoružanja i raketnih sistema u granične oblasti Ruske Federacije. Posle Krima, oružje dolazi na sever zemlje.

Raketni sistemi su već ušli u sastav PVO jedinica Severne flote i izvršena su probna gađanja na poligonu Kapustin Jar.

Ruski predsednik Vladimir Putin na zapadnoj granici svoje zemlje, gde je NATO nagomilao snage, rasporedio je dodatne transportere, borbena vozila, avione, helikoptere i dronove. Očekuje se da će poslati još desetine hiljada vojnika kao i balističke rakete.

– Sada na zapadnoj ruskoj granici ima oko 1.500 transportera i borbenih vozila. Sva ta vojna tehnika je modernizovana. Osim toga, avijacija je pojačana i helikopterima „Mi-28“ i „Mi-35“. Takođe, poslati su i avioni „Su-35“ i dronovi koji lete na visini do 6,5 kilometara – pišu ruski mediji.

Oni dodaju da analitičari predviđaju da će Moskva na zapadnu granicu Rusije poslati još snaga.

– Očekujem da Rusija pošalje dodatne trupe na svoju zapadnu granicu.

Tamo je oko 340.000 vojnika, a pretpostavljam da će Putin poslati još desetine hiljada njih. Takođe, verujem da će balističke rakete „Iskander M“, koje su u Kalinjingrad privremeno prebačene u oktobru, ostati tamo do daljnjeg. I

stovremeno mislim da će još tih projektila biti poslato u kalinjingradsku oblast – kaže Martin Mekoli, profesor na Univerzitetu u Londonu.

Moskva dopremanje američke vojne tehnike i opreme vidi kao direktnu vojnu pretnju, najveću nakon Hladnog rata.

– Iako trenutno nikome ne odgovara rat u Evropi, ne treba zaboraviti da sukobi nekad počinju zbog najmanje greške. Sa NATO i SAD trupama u Istočnoj Evropi i bivšim sovjetskim republikama, i ruskom vojskom u neposrednoj blizini, postoji realna šansa da i najmanja greška izazove rat – objašnjava Mekoli.

NATO od 2014. godine gomila trupe na istoku Evrope u neposrednoj blizini granice sa Rusijom.

Poslednji vojni kontigent dopremljen je tokom vikenda. Tada su SAD u Nemačku dopremile 87 tenkova „abrams“, 20 komada samohodne artiljerije, 136 borbenih vozila „bredli“, stotine logističkih kamiona, transportera i „hamera“, kao i 4.000 vojnika.

Sva oprema i vojnici biće raspoređeni po Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Bugarskoj I Rumuniji.

Pogledajte video:

(Informer)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …