Home / TEMA DANA / RUSIJA UVELA SANKCIJE HAGU: PUTINOV ČOVEK U UN OČITAO LEKCIJU KRVOPIJAMA! OTKRIO I ZAŠTO PROGONE SRBE! (VIDEO)

RUSIJA UVELA SANKCIJE HAGU: PUTINOV ČOVEK U UN OČITAO LEKCIJU KRVOPIJAMA! OTKRIO I ZAŠTO PROGONE SRBE! (VIDEO)

Haški tribunal odbio je da sprovede istragu zločina NATO koji je pre 20 godina počeo vojnu ofanzivu protiv SRJ.

Umesto toga stvorio je mit da je isključivo Beograd kriv za rat na Balkanu. Okrivio je Srbe, a sve ostale zaštitio od krivice.

Ovo je danas, na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj radu Mehanizma za međunarodne krivične tribunale (naslednik Haškog tribunala) poručio zamenik stalnog predstavnika Ruske federacije u UN, Genadij Kuzmin.

Kuzmin je rekao da je za Rusiju NATO ofanziva na SRJ značajna jer su meti najviše bili civili i civilna struktura, rezidencijalne oblasti Beograda, a u napadima su odneti životi civila i dece.

Govoreći o presudama Haškog tribunala, Kuzmin je rekao da su presude Gotovini, Oriću i Haradinaju sramotne, a da je Mehanizam nastavio sa takvom praksom.

– Ponovljeno suđenje i još oštrija kazna za Karađića to ilustruju. Tako je i u slučaju Mladića. Takve presude uvek prati agresivna medijska propaganda i pritisak na sudije. Pritiskom u vezi sa slučajem nepoštovanja suda (optužbe protiv radikala Vjerice Radete i Petra Jojića), Mehanizam pokušava da produži svoje postojanje.

Kuzmin je kazao da je Rusija zabrinuta zbog zdravstvenog stanja Ratka Mladića jer ne može da iz nezavnisnih izvora potvrdi da on dobija adekvatnu medicinsku pomoć.

– Dok se takva situacija ne promeni, Rusija neće moći da uplaćuje novac u budžet za rad Mehanizma.

Check Also

PRELEVIĆ: VUČIĆ JE U PAKLU KRIMINALA- BRISELSKIM SPORAZUMOM JE ZAPEČATIO SUDBINU KOSOVA! (VIDEO)

Gost emisije Kota 17 u produkciji HelmKasta je bio Božo Prelević. Prelević je na samom …