Home / TEMA DANA / RUSKI AVIONI POČELI PREVOZ MISTERIOZNOG TERETA U SIRIJU: SUMNJA SE DA SE SPREMA OSVETA (VIDEO)

RUSKI AVIONI POČELI PREVOZ MISTERIOZNOG TERETA U SIRIJU: SUMNJA SE DA SE SPREMA OSVETA (VIDEO)

Krajem septembra je Rusija pokrenula iznenadne vojne vježbe u istočnom Mediteranu i de fakto uvela zonu zabrane leta i plovidbe u obalama Sirije, Libana i Kipra.

Istog dana iz ruske baze Hmejmim u rusku vazdušnu bazu Mozdok odleteo je ruski vojni transportni avion Il-76 RF-76740, a preko Turske i Crnog mora se u Rusiju uputio Il-76 RF-78757.

Letovi su se nastavili do danas. Unutar Rusije, što možda nema veze sa Sirijom, iako je u to teško poverovati, iz baze Taranarog u bazu Mozdok se uputio Il-76 78757.

Istovremeno su se iz baze Mozdok dva avioni uputila u Hmejmim u Siriju, IL-76MD RF-76762 i Il-76 RA76747, dok je iz baze Hmejmim za Mozdok danas poleteo Il-76 78810.

Zabeleženi su i letovi 21. i 22 septembra, ali se 20 i 23. bukvalno može govoriti o vazdušnom karavanu na ruti između južne Rusije i sirijske pokrajine Latakija.

Nakon obaranja Il-20, Putin je rekao da će “poduzeti mjere koje će svi primetiti”. Mnogi su reagovali na ovo vrlo skeptično, posebno ako se setimo prošlih “odgovora” i najavljenog dolaska deelgacije izraelskog zrakoplovstva. Svima je bilo jasno da neće biti tvrdih mera.

Međutim, kao što smo rekli, već sledećeg dana, uz izgovor o vežbama i lansiranju projektila, Rusija je zatvorila skoro ceo obalni bvazdušni prostor na nedelju dana, o čemu je obaveštena međunarodna zajednica.

Na kraju dolazimo do današnjeg dana, kada se primjećuju čudni pokreti u Siriji. Prema izvorima iz Sirije, avioni ruskog ratnog vazduhoplovstva gotovo bez prekida lete u i iz vazdušne baze u Latakiji. Što isporučuju još nije poznato.

Prateći opseg letova, većina sumnja da se u Siriju prebacuju sistemi S-300 i drugi , kao što su “Buk”, “Pancir” i drugi.

Ovim bi Rusija zapravo ispunila dugogodišnji ugovor, koji na molbu Izraela nije sproveden od 2013.

Ove tvrdnje nemaju potvrdu, ali su najbliže istini. Naime, mnogi ruski zvaničnici su od predsednika tražili provođenje ovih i oštrijih mjera. Logika je prisilila Rusiju da razmotriti ovu vrstu rešenja kako ne bi izgubila sva postignuća u ratu. Što se tačno događa, za sada je velika tajna, ali ćemo ubrzo dobiti odgovor.

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …