Home / TEMA DANA / RUSKI EKSPERTI TVRDE: Vojni udar u Turskoj je spektakl u Erdoganovoj režiji!

RUSKI EKSPERTI TVRDE: Vojni udar u Turskoj je spektakl u Erdoganovoj režiji!

500Ruski portal Pravda.ru objavljuje u današnjem izdanju komentar politikologa Aleksnadra Muhina u kome se navodi mogućnost da je pokušaj državnog udara u Turskoj organizoavo sam predsednik Erdogen kako bi očistio vojsku od kadrova koji mu nisu lojalni.

„Pomoću sličnih incidenata moguće je bilo stvoriti povod i poptuno zakonito ‘očistiti armiju’. U poslednje vreme u vojsci je sazrevalo nezadovoljstvo njegovom politikom. I da je stvarno došlo do vrhunca nezadovoljstva, pravrat bi bio znatno širi i ozbljniji. Pomoću takve preventivne mere Erdogen je postigao svoje,“ izjavio je Aleksej Muhin.

On je pri tom primetio da na taj način predsednikTurske ‘omekšava’ nezadovoljstvo.

Međutim, u perspektivi bi se ta ‘predstava’ mogla odigrati protiv sadašanjih vlasti.

„I dalje će Erdogen učvršačavati političku vlast čistkama i represijama.Sasvim je verovatno da će biti i žrtava. Jedan general, koji se smatra idejnim predstavnikom prevrata, već je poginuo.Čvrsto sam uveren da se to nije desilo kao posledica prevrata.

I što žešće budu represije, time će više rasti pretpostavke za ponavljanje scenarija, ali sad ne više pod komandom Erdogena”, rekao je ruski politikolog Aleksej Muhin, a preneo poratl pravda.ru

Za Srbin.info preveo Branko Rakočević

(pravda.ru)

Check Also

KURTI SPREMA NOVI NAPAD! VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA ZA 48 SATI ZAŠTITI SRBE!

Obaveštajci upozoravaju da će Aljbin Kurti najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever Kosova! Naša …