Home / TEMA DANA / RUSKI EKSPERTI TVRDE: Vojni udar u Turskoj je spektakl u Erdoganovoj režiji!

RUSKI EKSPERTI TVRDE: Vojni udar u Turskoj je spektakl u Erdoganovoj režiji!

500Ruski portal Pravda.ru objavljuje u današnjem izdanju komentar politikologa Aleksnadra Muhina u kome se navodi mogućnost da je pokušaj državnog udara u Turskoj organizoavo sam predsednik Erdogen kako bi očistio vojsku od kadrova koji mu nisu lojalni.

„Pomoću sličnih incidenata moguće je bilo stvoriti povod i poptuno zakonito ‘očistiti armiju’. U poslednje vreme u vojsci je sazrevalo nezadovoljstvo njegovom politikom. I da je stvarno došlo do vrhunca nezadovoljstva, pravrat bi bio znatno širi i ozbljniji. Pomoću takve preventivne mere Erdogen je postigao svoje,“ izjavio je Aleksej Muhin.

On je pri tom primetio da na taj način predsednikTurske ‘omekšava’ nezadovoljstvo.

Međutim, u perspektivi bi se ta ‘predstava’ mogla odigrati protiv sadašanjih vlasti.

„I dalje će Erdogen učvršačavati političku vlast čistkama i represijama.Sasvim je verovatno da će biti i žrtava. Jedan general, koji se smatra idejnim predstavnikom prevrata, već je poginuo.Čvrsto sam uveren da se to nije desilo kao posledica prevrata.

I što žešće budu represije, time će više rasti pretpostavke za ponavljanje scenarija, ali sad ne više pod komandom Erdogena”, rekao je ruski politikolog Aleksej Muhin, a preneo poratl pravda.ru

Za Srbin.info preveo Branko Rakočević

(pravda.ru)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …